Що стосується арахісового масла, то ринок пропонує широкий вибір продуктів. Однак не всі види однаково корисні для вашого здоров'я. Eatthis розповів про можливі наслідки вживання арахісового масла для вашого організму та загального самопочуття.
Контроль ваги
Арахіс містить білок (7 грамів на 2 столові ложки) і жир, які допомагають довше залишатися ситим, запобігаючи непотрібним перекусам протягом дня. Багато досліджень встановили, що білок допомагає знизити рівень греліну або гормону голоду.
Зберігає серце здоровим
Арахіс також містить коензим Q10, який є антиоксидантом та відіграє важливу роль у роботі серця та виробництві енергії. Дослідження показали, що підвищений рівень CoQ10 може покращити стан серця, в тому числі знизити рівень артеріального тиску. Крім того, мононенасичені жири, що містяться в арахісі, ефективно знижують рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ, зменшуючи ймовірність серцевих нападів та інсультів.
Зростання м'язів
Це чудовий перекус для нарощування м'язів до або після тренування, особливо у людей старше 30 років, які мають тенденцію втрачати м'язи з віком (саркопенія). Поєднання такого споживання білка з силовими вправами може допомогти зберегти і наростити більше сухої м'язової маси.
Зменшення болю в м'язах
Дослідження показало, що прийом коензиму Q10 зменшує біль у м'язах, пов'язаний з прийомом гіполіпідемічних препаратів (статинів), що знижують рівень холестерину. Тому арахісове масло може бути корисним для людей, які приймають статини.
Джерела поживних речовин
Арахісове масло є хорошим джерелом такої ж кількості вітамінів і мінералів, як і червоне м'ясо, але без його ризиків. Таких важливих поживних речовин, як кальцій, магній, фосфор, калій, мідь, вітаміни B1 і B3 і фолієва кислота, в ньому більше, ніж у яловичому стейку. Хоча в ньому більше жиру (51 г), ніж у стейку (19 г), більшість жирів, що містяться в арахісовому маслі, є більш корисними – мононенасиченими та поліненасиченими.
Менший ризик інсульту
Згідно з дослідженням, проведеним в Японії, вживання чотирьох-п'яти горіхів арахісу в день знижує на 16% ймовірність виникнення різних видів інсульту. Дослідження також показало, що ймовірність інсульту, пов'язаного з тромбами, знижується на 20%. Це відбувається тому, що арахіс містить мононенасичені жирні кислоти, поліненасичені жирні кислоти, мінерали, вітаміни та харчові волокна, які важливі для всіх цих ефектів.
Протидія хронічному запаленню
Доведено, що арахісове масло і арахіс багаті на антиоксиданти, які можуть протидіяти хронічному запаленню. Ці горіхи багаті на магній, який асоціюється зі зниженням рівня С-реактивного білка, хімічного маркера запалення в усьому організмі.
Контроль рівня цукру
Звичайне арахісове масло без додавання цукру має низький глікемічний індекс, що запобігає різкому підвищенню рівня цукру в крові. Білки, жири та клітковина арахісового масла уповільнюють всмоктування вуглеводів у кров, тим самим допомагаючи контролювати рівень цукру в крові.
Раніше OBOZ.UA повідомляв, як можна приготувати смузі на сніданок.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.