Замість жирних котлет або магазинних сосисок приготуйте на обід соковиті фрикадельки в соусі. До них підходить абсолютно будь-який гарнір: картопля, гречка, рис. Також, обов'язково зробіть свіжий овочевий салат.
Ідея приготування соковитих фрикадельок з фаршу для ситного обіду опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Микулич (yuliia_mikulich) в Instagram. Куряче м'ясо сухим не буде.
Інгредієнти для фрикадельок:
- фарш курячий 500 г
- білий хліб / батон – 100 г
- яйце маленьке – 1 шт.
- часник – 1-2 зубчика
- цибуля (за бажанням)
- сіль, перець, спеції
Інгредієнти для соусу:
- вода – 200 г
- вершки 20% – 200 г
- борошно – 1 ст.л.
- соєвий соус – 1-2 ст.л.
- зелень
- сіль, перець, спеції
Спосіб приготування фрикадельок:
1. Хліб/батон залити молоком або водою та залиште на деякий час.
2. Відтиснути рідину.
3. До фаршу додати яйце, натертий часник, цибулю, сіль, перець, спеції, хліб.
4. Ретельно вимісити фарш до однорідності.
5. Сформувати невеликі фрикадельки.
6. Якщо фарш липне до рук – сформувати їх вологими руками.
7. Обваляти фрикадельки в борошні, розігріти сковорідку з олією та обсмажити вироби з усіх боків до рум'яності.
8. Обсмажені фрикадельки перекласти у широку каструлю, у якій будете їх тушити в соусі. Або можете готувати фрикадельки на пательні. Як хочете.
9. Для соусу у воді розчинити борошно, додайте вершки, соєвий соус, сіль, спеції.
10. Ретельно все перемішати.
11. Влити соус до фрикадельок.
12. Довести до кипіння та готувати страву до загустіння, готовності фрикадельок. Знадобиться приблизно 10 хвилин.
13. В кінці приготування додати зелень.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з кабачків із фаршем
- Бублики з фаршем в духовці
- Картопляні зрази з фаршем