Літні закуски можуть бути, як доповненням до основного меню, так і основними стравами.
А про цей варіант відомий ресторатор, суддя «Мастер Шеф» і шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво казав, що «це найкраща літня закуска іспанської та португальської кухні».
Мова йде про «Софріто», варіантом приготування якого і ділився Ектор Хіменес-Браво на своїй сторінці в Інстаграм.
«Зазвичай це ароматні інгредієнти, нарізані дрібними шматочками, обсмажені або тушковані в рослинній олії. Мій рецепт софріто добре підійде до вашого улюбленого сиру, риби або качки», - зазначав Ектор.
Літня закуска.
Інгредієнти потрібні такі: цибуля червона 50 гр., фенхель 70 гр., полуниця 300 гр., чорний перець 7 гр., оливкова олія 70 гр., а також 125 гр. моцарели, 35 гр. вершків 30% для страчатели.
Крок перший – моцареллу нарізаємо соломкою, вершки нагріваємо до 60 градусів, додаємо моцарелу і прибираємо на годину відпочивати.
Червону цибулю і фенхель нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо в великій кількості оливкової олії.
«Додаємо насіння соняшнику. Коли овочі підсмажилися додаємо м'яту руками полуницю, сіль і чорний перець. Тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні. На тарілку виливаємо наш софріто, зверху додаємо страчателлу, сіль і перець, прикрашаємо зеленню фенхеля», - розповідав Ектор Хіменес-Браво.
Літня закуска.
Зазначимо, що софріто - це соус у середземноморській, латиноамериканській, іспанській, італійській та португальькій кулінарії.
Зазвичай він складається з ароматичних інгредієнтів, нарізаних невеликими шматочками і обсмажених або тушкованих у олії.
Останні новини України:
Дешевше та зручніше: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав геніальний рецепт суші бургерів.
Нереально смачний: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт супу, яким захоплюється весь світ.
Хіменес-Браво поділився рецептом сніданку із шедевральним смаком.