Для того, щоб смачно замаринувати оселедець, найчастіше використовують олію, оцет та цибулю. Але можна поексперементувати з інгредієнтами і додати чорну смородину. Вона додасть рибі приємної кислинки та насиченості.
Ідея приготування маринованого оселедця у чорній смородині опублікована на сторінці фудблогерки Олени Кудрявцевої (maslom_wgoru) в Instagram. Їсти рибу можна буде вже через 2-3 дні.
Інгредієнти:
- солоний оселедець – 300 г
- заморожена чорна смородина – 150 г
- червона цибуля – 1 шт.
- цукор – 50 г
- кілька горошин червоного перцю
- винний оцет – 50 мл
- вода – 100 мл. (можна замінити на сік із чорної смородини, якщо маєте такий натуральний із мінімумом цукру)
- лаврове листя – 1 шт.
Спосіб приготування:
1.Оселедець попередньо потрібно промити й просушити паперовими рушниками. Якщо хочете – поріжте на шматочки
2. Цибулю нарізати тонкими кільцями.
3. Оселедець нарізати невеликими шматочками.
4. Чорну смородину розморозити й збити у блендері.
5. Усе, крім оселедця і цибулі, помістити в невелику каструлю і поставити на вогонь.
6. Залишити покипіти 5-10 хвилин, охолодити.
7. У банку чи інший посуд покласти шарами оселедець, цибулю, залити холодним маринадом.
8. Поставити в холодильник на 2-3 дні.
9. Чим довше оселедець простоїть у соусі – тим ніжнішим і більш фіолетовим він стане.
Також на OBOZ.U.A ви можете ознайомитись із рецептами:
- Маринований оселедець з овочами
- Смажений оселедець
- Салат з оселедцем і картоплею