Тефтелі можуть бути дуже смачною та ситною альтернативою наприклад котлетам. Готувати їх можна з різного м'яса, а для пікантності додайте томатну пасту, спеції та часник.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом смачних і ситних тефтелей з томатним соусом та овочами.
Інгредієнти:
- 500 гр. фаршу
- 1 цибулина, часник
- 100 гр. вареного рису
- 1 яйце
- 1 столова ложка крохмалю
- борошно
- спеції: сіль, перець
Для засмаження:
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1/2 болгарського перцю
- 2 ст. ложки томатного соусу
- 3 ст. ложки сметани
- 0,5л. гарячої води
- сіль перець
Спосіб приготування:
1. До фаршу додайте нарізану цибулю, часник, варений рис, яйце, крохмаль, спеції і добре перемішуємо.
2. Вологими руками сформуйте тефтелі і кожну з них обваляйте у борошні.
3. Окремо на гарячій сковороді на олії обсмажуємо моркву з цибулею до м'якості. Додайте томатний соус та сметану.
4. Далі всипте борошно, швидко перемішайте та залийте гарячою водою. Додайте спеції, перемішайте та викладіть тефтелі. Через 10 хвилин переверніть на інший бік і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.
Готову страву просипте зеленню та подавайте!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Тефтелі у томатному соусі
- Тефтелі на пару
- Тефтелі з гречкою