Всупереч поширеній думці, пропуск сніданку не приносить жодної користі вашому організму. За словами Eatthis, масштабне дослідження, опубліковане в "Журналі харчування", показало, що прийняття ситного сніданку як основи здорового харчування може призвести до зниження індексу маси тіла порівняно з тими, хто його пропускає.
В іншому дослідженні, проведеному Лабораторією харчових продуктів і брендів Корнельського університету, було виявлено, що приблизно 97% опитаних струнких людей зізналися, що регулярно снідають. Високий відсоток струнких людей, які снідають, збігається з результатами попередніх досліджень.
Однак час сніданку так само важливий, як і його вміст. Бажано снідати протягом тридцяти хвилин після пробудження. Така практика поповнює і заряджає енергією організм після нічного сну, дозволяючи йому оптимально функціонувати протягом дня.
Запізнення зі сніданком може призвести до відчуття голоду, через що організм переходить у стан сповільненого спалювання калорій і зниженого метаболізму. Щоб допомогти організму ефективно спалювати калорії, життєво важливо постійно поповнювати його запаси.
Коли справа доходить до вибору сніданку, важливо уникати рафінованих вуглеводів, насичених жирів і продуктів з високим вмістом цукру. Натомість віддавайте перевагу цільним продуктам, багатим на білок, клітковину, низький вміст шкідливих жирів і низьку калорійність.
Раніше OBOZ.UA розповів, чому не можна робити нічні перекуси.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.