MY.UAНовини
Етнофестиваль «Країна Мрій» оголосив цьогорічну ювілейну програму
Етнофестиваль «Країна Мрій» оголосив цьогорічну ювілейну програму

Етнофестиваль «Країна Мрій» оголосив цьогорічну ювілейну програму

На сьогодні міжнародний етнофестиваль «Країна Мрій» є найбільшим етнофестом та найдавнішим музичним фестивалем, що проходить в Україні з 2004 року. Цього року проєкту виповнюється 20 років. «Країна Мрій» є знаковим фестивалем та справжнім явищем в культурі України, уособленням тієї України майбутнього, котру плекають у своїх серцях усі добросердні й порядні громадяни. Традиційно час проведення літнього фестивалю збігається з народним святом Купала.

Ювілейний фестиваль «Країна Мрій» пройде на території Національного Ботанічного саду ім. М.М. Гришка та триватиме три дні у вихідні з 21 по 23 червня. 

Фестиваль пропонує дві музичних сцени – фольклорну і сучасну етнічну, а також різноманіття майданчиків та активностей. На гостей чекають виступи українських виконавців різних напрямків етно, насичені майстер-класи, виставки мистецтва та багато інших активностей, а також конкурс з плетіння вінків. 

Традиційно час проведення літнього фестивалю збігається з народним святом Купала
фото пресслужба «Країни мрій»

Дітлахів запрошує окрема галявина, де малеча буде залучена у цікаві майстерки, ігри та забави. 

Цього року фестиваль «Країна Мрій» пройде у форматі затишного родинного свята, безліч активностей чекає на молодь, дітлахів і для гостей поважного віку. Одна з важливих місій фестивалю спрямована до потреби дітей і військових. Благодійний фонд Олега Скрипки «Країна Мрій» проведе спеціальні збори та активності. 

На ланах фестивалю відбудеться розмаїтий ярмарок традиційних та крафтових виробів, народних промислів та ремесел. Кілька локацій побавлять гурманів традиційними смаколиками та наїдками.

Цього року організатори облаштували 15 тематичних локацій та майданчиків: Сцена Мрій, Сцена Рай, Країна Mістична, Дитяча Галявина, Поетична Майстерня, Книжкова Стежка «Наш Формат», Кримська Сцена Bağçasaray, Японський Сад, Чайне Королівство, Духовне Коло, Дискусійний Курінь, Крафтова Стежа, Волонтерська Галявина «Печерські Котики», Алея Майстрів та Етно Смакота.

На ювілейному фестивалі «Країна Мрій» безумовно тільки наживо виступлять 35 українських колективів протягом трьох днів на двох музичних сценах.

Сцена мрій 

Олег Скрипка на сцені фестивалю «Країна Мрій»
фото пресслужба «Країни мрій»

Музична Сцена мрій буде представлена етнорок гуртами та worldmusic колективами.  Свою програму зіграють гурти Мандри, Karta svitu, Ot vinta, Йосифович rock band, Лея, ТaRuta, Мnishek, Мова, Пиріг і Батіг, Folkulaka, Lemko Bluegrass Band  Аuthentik та Аnka.

Фестиваль традиційно закриє його засновник Олег Скриака та Лє Гранд Оркестр, цей проєкт до речі  був започаткований саме на першому фестивалі у 2004 році.

Сцена рай (фольклорна) 

На Сцені рай звучатиме традиційна народна музика фольклорних гуртів та ансамблів зі всієї України
фото пресслужба «Країни мрій»

На Сцені рай звучатиме традиційна народна музика фольклорних гуртів та ансамблів зі всієї України. На гостей чекають інструментально-вокальна та танцювальна програми, купальські обряди та ігри, танці та пісні бароко і Гетьманської доби.

На ювілейній «Країна Мрій» виступлять гурти «Хорея Козацька», «Королівна», автентичний колектив з  Івано-Франківщини «Стратинські музики», «Стодивниця», «Ладовиці», «Древо», «Київ Етно Тріо», «Божичі», «Володар», «Гуляйгород», кримськотатарський колектив «Чаїр», «Два Три», «Баламути», «Ясно-Красно», «Шум’я», «Роксоланія», «Дриґ», «Коралі», ансамбль давньої музики Костянтина Чечені та «Бурдон».

Країна містична 

Фестиваль «Країна Мрій»відкриє браму зокрема й у світ духовних знань та езотерики
фото пресслужба «Країни мрій»

Фестиваль «Країна Мрій»відкриє браму зокрема й у світ духовних знань та езотерики. На гостей чекає незабутня містична подорож. Святкування Міжнародного Дня Йоги за підтримки Посольства Індії. Індійські танцювальні колективи зі всієї України, артисти та музиканти, саундхілінг, ом-медитації, мантра-спів, виступи лекторів, звукотерапія, вега-кухня, сферичне кіно із яскравими емоціями та терапевтичним зануренням глядача у внутрішній світ, знайомство з різними духовними, енергетичними та шаманськими практиками, аюрведою та перуанськими лікувальними обрядами. 

У Чайному королівстві буде представлено багато цікавих чайних майстрів та їх чайне кунг-фу. Гості зможуть записатись на групові чаювання, спробувати експериментальні чайні коктейлі та рідкісні сорти елітного чаю, ознайомитись з тонкощами чайної церемонії та придбати для себе чай або чайний посуд.

 «Дискусійний Курінь» від Vedalife запрошує на спілкування з видатними людьми, майстрами різних сфер: від духовності й мистецтва до бізнесу й політики. Участь в дискусії також приймуть Олег Скрипка та філософ Назар Мухачов.

Дитяча галявина

Для дітлахів запланована активна рухлива програма:
фото пресслужба «Країни мрій»

На дітлахів чекають цікаві майстерки від народних майстрів: традиційний купальський віночок з живих польових квітів або ж троїцький букет, паперові прикраси для купальського деревця, декорування хустинки узорами в техніці вибійка, мистецтво вибійки – давній спосіб оздоблення тканини деревʼяними штампами, ляльки-мотанки з клаптиків тканини, створення ляльки-оберега, ліплення свищиків з глини, ткацтво на старовинному ткацькому верстаті з Волинського Полісся, створення витинанки «Дерево життя».
Крім того, запланована активна рухлива програма: співані ігри, забави за участі дитячих гуртів, показові виступи та ігри від «Бойового гопака» – українське бойове мистецтво на основі елементів традиційного козацького бою, а також майстерка, ігри, активності від національної скаутської організації «Пласт».

Кримський стан Bağçasaray

З 2012 року кримські татари організовують свою окрему власну сцену на «Країні Мрій». Цього року сцена матиме назву Bağçasaray. 

Для гостей локації заплановані майстеркласи, панельні дискусії, виступи, читанки, уроки та  благодійні збори.

Відкриє роботу Кримського стану дискусія про літературу від Кримського інжиру, панельна дискусія «Під загрозою зникнення. Мова кримських татар».

Протягом трьох днів гостей чекають читання кримськотатарської поезії та прози, розповіді про весільні традиції кримських татар, конкурс малюнків «Як виглядає мій Крим», дитячий концерт Ey Güzel Qırım, інтерактивна гра «Наше море, наші гори, наш кримський степ» та урок кримськотатарської мови.

Зона майстеркласів на «Країні Мрій» буде представлена  громадською  організацією КримSOS, яка запрошує на майстеркласи з кримськотатарської боротьби «куреш», виготовлення кримськотатарських аксесуарів та одягу, розпису хною, виготовлення кераміки та кримськотатарських танців.

У неділю ввечері пройде дискусія за участі Постійної Представниці Президента України в Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої.

Буде працювати зона написання «Листів до вільного Криму», виставки про військових з Криму та збір на потреби спецпідрозділу «Крим»

Поетична майстерня

«“Поетична майстерня» на «Країні Мрій» збере понад 50 поетів та бардів, кожен з яких читатиме та співатиме твори про важливе: життя, любов і, звичайно, про війну. Учасники програми також змагатимуться в майстерності в поетичному батлі. Буде представлена й фронтова поезія авторства військових та у їх виконанні.

Книжкова стежка «Наш формат» 

На книжковій стежці відвідувачі матимуть змогу познайомитися з найкращими новинками українського книговидання та світовими бестселерами від топових вітчизняних видавництв: «Наш Формат», «А-ба-ба-га-ла-ма-га», Vivat, «Видавництво Старого Лева», КСД, «Лабораторія», «Фабула2 та інших. Тож читачі знайдуть книжки на будь-який смак: від улюблених жахів Стівена Кінга й детективів Агати Крісті, до історичних досліджень Сергія Плохія, від ромкомів до світоглядної літератури, від українських класиків до найкращого сучасного нонфікшину, від мальовничих дитячих віммельбухів до цікавого наукпопу. 

В суботу,  22 червня поетичну майстерню  відкриють читання пам`яті Максима «Далі» Кривцова,  воїна та поета,  що загинув 7 січня на Харківщині.

Також на книжковій стежці проходитиме збір книжок для українських військових в межах проєкту «Військо читає», тож усі охочі матимуть змогу подарувати книжку нашим захисникам. А партнери ГО «Реформація» розповсюдять зібрані книжки по всіх напрямках, де ведуться бойові дії, а також направлять у військові частини відповідно до існуючих запитів. А для військових гостей діятиме знижка 15% на усі книжки.

Спеціальним гостем стане літератор Віталій Капранов.

Японський сад

Українсько-японський центр НТУ КПІ запрошує зануритися у захопливий світ японської культури та відкрити для себе неповторну красу і глибину японської спадщини. 

Гостей чекають демонстрації мистецтв, майстер-класи: логічні ігри ґо та шьоґі, японські літні танці Бон-одорі; розпис тканини – батік, каліграфія, барабани тайко; бойові мистецтва кендо, кенджюцу, джюдо, айкідо; ігри та розваги Японії: кендама, оригамі; кулінарна подорож Японією: окономіякі, японські солодощі, чайне дійство та інші розваги.

Допомагають організовувати ювілейний фестиваль «Країна Мрій»: Генеральний партнер мережа АЗС Ukrnafta; партнери: мережа аптек «Пгросемодорожник», група компаній «Агросем» – меценат дитячої галявини, Фундація Христини Храновської, група компаній Vidi та Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», партнер енергонезалежності Ecoflow.  Офіційний перевізник фестивалю – Uber.

Вартість квитків та розклад 

До 20 червня – 550 на 1 день та 1500 грн на всі на 3 дні;

В дні фестивалю – 600 та 1600 грн на всі на 3 дні.

Для захисників та захисниць, а також дітей до 12 років вхід на фестиваль традиційно буде безплатним.

Фестиваль відкриває свої двері для гостей щодня о 12.00, а завершується програма о 21.00.

В разі оголошення повітряної тривоги усі гості фестивалю направляються в укриття за адресою вул. Михайла Бойчука, 1/2, метро Видубичі та Звіринецька, а також в інші укриття, вказані на сторінці Офіційного порталу Києва https://gis.kyivcity.gov.ua/shelter/. Після закінчення тривоги фестиваль продовжується.

Історія фестивалю

«Країна Мрій» – міжнародний етнофестиваль, який започатковано у 2004 році
фото пресслужба «Країни мрій»

«Країна Мрій» – найбільший та найдавніший в Україні міжнародний етнофестиваль, який започатковано у 2004 році. Перший етнофест відбувся на Співочому полі у Києві. Час проведення літнього фесту збігається з народним святом Купала (кінець червня).

Гімн фестивалю – однойменна пісня та хіт гурту ВВ  «Країна Мрій», яка була написана Олегом Скрипкою ще у 1988 році.

З 2004 року фестиваль відвідали близько 1 млн відвідувачів, окрім традиційної київської локації, його також було проведено у Львові, Дніпрі, Осло та Лондоні. Фестиваль має 2 сезонні формати – літній та зимовий. Гостями фестивалю вже були майстри і виконавці з 30 країн світу.

За 20 років команда фестивалю організувала і провела понад 150 видовищних заходів, фестивалів, концертів та подій: фестивалі «Рок Січ» та фестиваль Героїчної Пісні «Молода Гвардія»,  Вечір Українського Романсу, Парад вишиванок, Фестиваль українського бароко «Осінь Середньовіччя», фестиваль французької пісні «Монмартр на Андріївському узвозі», День Києва - Свято вільних людей у 2016-му, дитячі бали та традиційні французький та українські вечорниці, танцювальні вечірки в стилі «Етно-Диско». «Країна мрій» також проводить музичну видавничу діяльність.

У підсумку двадцятирічної діяльності фестиваль відіграв і продовжує відігравати  надзвичайну роль у формуванні національного самоусвідомлення сучасного українця. Багато зроблено й планується в налагодженні культурних звʼязків між країнами світу. І саме «Країною Мрій» була започаткована мода на традиційний стрій, відзначення народних свят та шанування традицій.

Читайте також: Ювілей Олега Скрипки: великий концерт, святковий торт і «Многая літа». Фото та відео

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Народная артистка Украины спела в церкви в российской Судже
Апостроф
2024-09-20T15:30:58Z
У известной русской певицы внезапно скончался молодой сын
Comments UA
2024-09-20T20:57:31Z
В сети показали последнее фото умершего от рака комика Маслякова
Comments UA
2024-09-11T20:45:45Z
Соня Евдокименко поддержала сбежавшего из Украины внука Софии Ротару: "Воскресенье с..."
Знай
2024-09-09T17:51:56Z
Оксана Билозир показалась в Курской области: что делала
GlavRed
2024-09-21T13:36:02Z
Команда Робинов в свежем ролике аниме «Бэтмен-ниндзя против Лиги якудза»
GameMag
2024-09-21T11:09:23Z
Девушка Роналдо в бикини похвасталась сочными формами
GlavRed
2024-09-07T21:27:17Z
Кендалл Дженнер вернула в моду легендарную стрижку пикси-шегги: кому подойдет
Обозреватель
2024-09-11T05:10:28Z
"С согласия ФСБ": Кондратюк отреагировал на съемки пропагандистской ленты об армии РФ
Фокус
2024-09-08T13:00:33Z
Чемпионка России разбила цветочный горошок об голову победительницы Кубка Европы. Фотофакт
Обозреватель
2024-09-11T17:04:24Z
В Польше объяснили, почему задержали Усика и надели наручники
Известия Киев
2024-09-18T18:15:47Z
Модель с 17-м размером груди сделала предложение по реваншу Усик – Фьюри
Обозреватель
2024-09-07T15:54:26Z
Жена голкипера сборной Украины показал себя в откровенном бикини и "разорвала" Instagram. Фото
Обозреватель
2024-09-15T14:01:03Z
Карпати в меншості здолали Чорноморець
Football.ua
2024-09-21T11:58:10Z
Украинский боксер Чухаджян проведет бой за титул чемпиона мира
ZN UA
2024-09-21T11:09:56Z
Российские дроны "взорвали" дачу Ломаченко под Одессой. Фото
Обозреватель
2024-09-14T16:19:39Z
"Вот почему это происходит". Ребров не сдержался в эфире после поражения сборной Украины от Албании. Видео
Обозреватель
2024-09-08T06:52:52Z
Александра Усика арестовали в аэропорту Кракова
UAToday
2024-09-18T03:24:18Z
Вкусное, мягкое и нежное: рецепт идеального теста для пельменей
Политека
2024-09-20T15:33:42Z
Сел на шею: 5 признаков, что вы избаловали своего мужчину
Marie Claire
2024-09-12T12:37:09Z
Деруны по-новому для сытного и бюджетного ужина: самый простой рецепт
Обозреватель
2024-09-11T18:11:56Z
Секреты приготовления классической солянки: подробная инструкция
Comments UA
2024-09-13T08:18:52Z
Два преимущества здорового эгоизма: психолог рассказал, почему забота о себе всегда важнее
Фокус
2024-09-21T13:06:50Z
Тест: соберите идеальный ужин, а мы назовем инициалы мужчины вашей мечты
Marie Claire
2024-09-21T13:00:35Z
Почему тыква получается невкусной: не допускайте этих ошибок во время приготовления популярного осеннего продукта
Обозреватель
2024-09-09T02:05:21Z
Гуляш, которые тает во рту: рецепт сытного блюда
Фокус
2024-09-19T17:21:37Z
Котик забатонился: что значит, если пушистик лежит в позе буханочки и стоит ли нервничать из-за этого
Знай
2024-09-20T04:51:57Z
Астролог назвал дату окончания войны в Украине: ждать осталось недолго
Знай
2024-09-09T01:31:01Z
Запад изменил позицию по ударам вглубь РФ. The Times назвал причину
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T17:27:19Z
Отказ от НАТО и без возврата территорий: соратник Трампа озвучил его “мирный план“
UAToday
2024-09-13T18:03:49Z
РФ хочет нанести максимальное огневое поражение по Украине до выборов в США, — комбат ВСУ
Фокус
2024-09-08T16:51:40Z
Зеленский эмоционально отреагировал на информацию о 80 тысячах потерь ВСУ в войне
Comments UA
2024-09-21T14:00:34Z
Во Франции протестуют против Макрона и нового правительства
Корреспондент
2024-09-21T13:51:40Z
Зеленский: Путин и ему подобные могут разделить мир и съесть части как пирог
Европейская правда
2024-09-15T19:03:34Z
Семья судьи Апелляционного суда Львовщины Михаила Романюка незаконно завладела виллой в центре Львова, - расследование СМИ
Политека
2024-09-10T17:13:06Z
Карьера Андрея Деркача в Москве — сигнал молодым агентам Кремля в Украине
Фокус
2024-09-19T07:30:12Z
"Уже через неделю были понятны причины", - эксперт о катастрофе F-16
Новости Украины
2024-09-08T19:27:45Z
Россияне ударили по Харькову управляемыми авиабомбами, в городе загорелся пожар - Терехов
ZN UA
2024-09-09T04:25:08Z
На территории Сербии и Венгрии из дунайских вод показались обломки нацистских кораблей времен Второй мировой
ZN UA
2024-09-11T15:38:58Z
Выполнил пуск ракет по Одесщине и пропал с радаров: в сети сообщают об "аварии" российского Су-30СМ над Черным морем
Обозреватель
2024-09-11T15:08:56Z
Расплата за парковку: в США в мусорном баке нашли внедорожник
Фокус
2024-09-21T13:12:27Z
Сеть всколыхнуло видео с женщиной возле разрушенного дома в Кривом Роге
Апостроф
2024-09-21T13:03:05Z
В Латвии в субботу разбился российский военный дрон
Европейская правда
2024-09-08T20:09:07Z
В Одессе задержан мужчина, убегавший от представителей ТЦК
Корреспондент
2024-09-11T14:55:29Z
Удар по Харькову: стало известно о последствиях
Корреспондент
2024-09-09T01:57:50Z
Прогноз ужасает: в ООН рассказали, сколько лет может уйти на полное разминирование Украины
Comments UA
2024-09-21T12:21:23Z
Новые правила проверки документов и выдачи повесток: какие изменения готовят украинцам
Апостроф
2024-09-21T11:00:22Z
"Вытаскивать нужно вовремя": Жан Беленюк с огромным аппаратом предлагает украинкам помощь
Знай
2024-09-08T16:51:42Z
Народные приметы и народный праздник 21 сентября 2024 года
UAToday
2024-09-21T06:54:14Z
Мужчина решил убраться в доме мамы: свою находку в шкафу он не забудет никогда
Фокус
2024-09-21T13:57:22Z
Жара до +40 — не помеха: популярный в Испании курорт жалуется на нашествие крыс
Фокус
2024-09-21T13:57:05Z
Принц Джордж совершил свой первый полет
Корреспондент
2024-09-13T12:24:46Z
В Украине изменится процесс вручения повесток: что известно
Comments UA
2024-09-16T14:06:51Z
День ангела 10 сентября: кого и как поздравлять с именинами
TSN
2024-09-09T21:24:50Z
Пожиратели энергии: 4 популярных продукта, которые отнимают у организма много сил
Фокус
2024-09-18T16:15:38Z
Три способа обеззараживания: как сделать воду безопасной для питья
Знай
2024-09-08T17:21:08Z
После варки риса не сливай воду, оставь ее для оздоровления прически: как это правильно сделать
Знай
2024-09-21T13:51:50Z
В аптеках Украины появится новая французская вакцина: врачи призывают украинцев ею воспользоваться
Знай
2024-09-21T12:12:45Z
Довести уход за собой до идеала: врач рассказала об основных нюансах комплексного душа
Фокус
2024-09-21T12:12:26Z
Липосомы в косметике: как «доставить» крем в самые глубокие слои кожи
Marie Claire
2024-09-21T11:00:25Z
В США одобрена первая назальная вакцина против гриппа: детали
Comments UA
2024-09-21T10:15:55Z
Ученые спустя 5 лет нашли эпицентр распространения COVID-19: названы все "подозреваемые"
UAToday
2024-09-21T09:06:27Z
Посланник с небес: хирург увидел рай во время клинической смерти
Фокус
2024-09-21T08:45:59Z
Синоптики дали прогноз погоды на сегодня 21 сентября в Украине
UAToday
2024-09-21T06:54:10Z
Лунный гороскоп на 20 сентября, пятница
Marie Claire
2024-09-19T21:09:36Z
Стерненко показал документы относительно российского гражданства Труханова
Апостроф
2024-09-17T17:03:42Z
Гороскоп на субботу 14 сентября 2024 года
UAToday
2024-09-13T18:03:26Z
В Украине снова выделили деньги на брусчатку – уже 2 миллиона гривен
Знай
2024-09-21T12:30:55Z
Осеннее равноденствие 22 сентября 2024 года: история праздника и запреты
Фокус
2024-09-21T12:12:32Z
Устали от неудач и пошли в обход: как ВС РФ продвигаются к Курахово, — DeepState
Фокус
2024-09-20T15:43:18Z
Россияне ударили УАБами по Харькову
Корреспондент
2024-09-15T16:13:46Z
ВСУ переломили ситуацию под Покровском, - NYT
Хвиля
2024-09-08T20:15:34Z
Украинским водителям придется заплатить более 50 тысяч гривен: за какое нарушение грозит жесткое наказание
Обозреватель
2024-09-15T16:21:46Z
На аукцион выставили заброшенную коллекцию культовых американских спорткаров
Фокус
2024-09-17T16:42:11Z
Ford снова будет производить авомобили в Индии
Корреспондент
2024-09-14T03:36:24Z
В Украине утвердили возрастные лимиты для водителей: кому нельзя управлять автомобилем
Хвиля
2024-09-09T10:03:40Z
В Украине работает шеринг автогражданки для водителей, сообщил hotline finance
Корреспондент
2024-09-20T13:15:09Z
Заброшенные раритеты: в Украине обнаружили коллекцию винтажных Mercedes и Cadillac
Фокус
2024-09-20T13:06:15Z
Харьковские рекордсмены: история уникальных украинских спорткаров ХАДИ
Фокус
2024-09-20T12:06:18Z
Британская армия впервые представила новый основной боевой танк Challenger 3
Хвиля
2024-09-20T11:27:35Z
Цена $10750 и запас хода 510 км: дебютировал новый электрокроссовер от General Motors
Фокус
2024-09-20T10:36:28Z
Цена выросла: сколько стоит лук в Украине
ZN UA
2024-09-21T06:03:53Z
Литва демонтирует целую ТЭЦ, чтобы передать ее Украине – фон дер Ляен
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T06:06:14Z
Одна из стран ЕС легализовала производство самогона, есть интересный нюанс
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T18:30:54Z
"Будут сидеть без света по 16 часов в сутки": эксперт ответил, в каких городах зимой ситуация будет самой тяжелой
TSN
2024-09-08T10:54:08Z
"Антонов" уже провел инспекцию конфискованного российского самолета Ан-124 "Руслан" в Канаде
ZN UA
2024-09-21T13:30:18Z
Цены выше в 1,5 раза: в Украине изменилась стоимость популярного овоща
GlavRed
2024-09-21T13:27:51Z
Во вторник отключать свет по графикам не будут, но электричество нужно экономить, - ДТЭК
Комсомольская правда
2024-09-16T15:16:51Z
Украина не обращает внимания на Россию и кормит страны по всему миру: Зеленский рассказал, как работает морской зерновой коридор
Обозреватель
2024-09-18T17:41:10Z
Аграрии сообщили о темпах сбора урожая
Корреспондент
2024-09-14T03:03:16Z
Умные часы Apple: инновации на вашем запястье
Espreso
2024-09-20T14:17:54Z
Хоррор Retrieval получит поддержку PlayStation 5 Pro — первый взгляд на версию игры для мощной консоли
GameMag
2024-09-19T03:02:11Z
Появилось изображение коробки PlayStation 5 Pro — без упоминания поддержки 8K
GameMag
2024-09-19T01:32:18Z
Krafton объяснила, почему не купила права на The Evil Within вместе с Tango Gameworks — от Hi-Fi Rush 2 не ждут больших продаж
GameMag
2024-09-21T14:01:39Z
Слух: разработка провального шутера Concord стоила 400 миллионов долларов
Overclockers
2024-09-21T14:00:27Z
Кошмарные галлюцинации и отстрел чудовищ в трейлере лавкрафтианского шутера Decadent
GameMag
2024-09-21T13:37:24Z
Инсайдер призвал не пропустить презентацию Xbox на Tokyo Game Show 2024 — похоже, Фил Спенсер приготовил сюрпризы
GameMag
2024-09-21T13:31:17Z
Аналогична Persona 5: Геймдиректор Metaphor: ReFantazio раскрыл продолжительность новой jRPG
GameMag
2024-09-21T13:13:14Z
Новый процессор, 12 ГБ оперативки и 8 дюймов: какая будет "начинка" у Nintendo Switch 2
Знай
2024-09-21T12:51:04Z