Якщо ви думаєте про корисну першу страву, ви одразу ж думаєте про овочевий мінестрон. У нього можна додавати будь-які овочі і влітку його можна їсти холодним.
Коли настає сезон овочів, саме час готувати смачний суп мінестроне. Це універсальний рецепт. Його можна збагатити будь-якими сезонними овочами, які вам більше подобаються. Наприклад, ви можете використовувати зелену квасолю, шпинат, мангольд, броколі та капусту. Словом, список нескінченний. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.
Мінестроне
Інгредієнти:
- морква — 80 г
- цибуля червона — 80 г
- кабачки білі — 150 г
- картопля — 330 г
- селера — 60 г
- помідори — 350 г
- квасоля — 200 г
- гарбуз очищений — 250 г
- оливкова олія — 50 г
- цибуля-порей — 150 г
- цвітна капуста очищена — 300 г
- зелений горошок — 200 г
- розмарин, лавровий лист, сіль, перець.
Щоб приготувати овочевий мінестроне, почніть із миття та сушіння овочів. Потім візьміть гарбуз і ножем із великим лезом зніміть зовнішню шкірку. Видаліть насіння і внутрішні нитки за допомогою ложки. Наріжте кубиками.
Вимийте й почистіть кабачки та наріжте кубиками, так само, як і моркву, і картоплю. Цибулю-порей наріжте скибочками.
Потім наріжте кубиками ріпчасту цибулю, і подрібніть помідори, як і селеру.
Зв'яжіть гілочки розмарину з лавровим листом мотузкою, щоб вийшов ароматний букет.
Тепер усі інгредієнти для приготування овочевого мінестроне готові. Налийте олію у велику каструлю з кришкою. Покладіть моркву, селеру, цибулю та порей і обережно підрум'яньте близько десяти хвилин, часто помішуючи. Коли обсмажені овочі стануть м'якими, додайте ароматний пучок.
Також додаємо гарбуз, картоплю, цвітну капусту і квасолю.
Залийте овочі водою, закрийте кришкою і варіть 25-30 хвилин з моменту закипання. Після закінчення цього часу додайте кабачки.
Також додаємо горошок і помідори. Відрегулюйте консистенцію, додавши води та приправивши сіллю і перцем. Продовжуйте готувати ще 5-10 хвилин залежно від бажаної консистенції.
Перед подачею видаліть ароматний букет і додайте трохи оливкової олії та свіжомеленого перцю.
Читайте також:
Окрошка на курячому бульйоні: готуємо літню страву з новим смаком
Аджапсандалі з баклажанів: рецепт смачної грузинської закуски
Кабачкова ікра, як у магазині: рецепт смачної закуски