З картоплі можна готувати смачні зрази, запіканки, пироги, а ще можна запікати, тушкувати, смажити. А молоду картоплю краще варити та подавати з вершковим маслом, кропом, часником.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної молодої фаршированої картоплі з сиром, грибами та беконом.
Інгредієнти:
- 4 великі молоді картоплі
- 1 цибулина
- 150-200 г курячого фаршу
- 200 г печериць
- 110 г копченого бекону
- масло
- 100 г вершків/сметани 20%
- сіль, перець, сушений часник
- вершкове масло
- 130-150 г сиру
Спосіб приготування:
1. Велику картоплю добре помийте, загорніть у фольгу і запікайте при температурі 170 °С приблизно півтори години.
2. Для начинки: на невеликій кількості олії обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте курячий фарш і розбийте його на маленькі грудочки. Коли фарш побіліє, додайте печериці і тушкуйте разом до випаровування вологи. Далі додайте нарізаний бекон і обсмажте до золотистого кольору, влийте вершки, посоліть, поперчіть, додайте часник, тушкуйте кілька хвилин.
3. Сир натріть на дрібні терки і більшу частину додаємо до начинки.
4. Коли картопля запечеться, розріжте її навпіл не до кінця. Серединку розімніть виделкою, додайте трохи солі та вершкового масла. Викладіть у картоплю начинку і посипте тертим сиром і запікайте в духовці ще 15 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Картопля з молочним соусом у духовці
- Картопляний салат із соусом айолі
- Молода картопля по-селянськи на сковороді та в духовці