Це найсмачніший варіант приготування баклажанів. Запечені овочі вийдуть достатньо пікантними та дуже соковитими. Все це завдяки томатному соусу, а також великій кількості сиру.
Ідея приготування пікантних баклажанів парміджано на обід опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком talli_sun в Instgaram. Чистити овочі не потрібно.
Інгредієнти:
- баклажани – 1 шт.
- сир пармезан – 50 г
- моцарела – 100 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчика
- томати у власному соку – 300 г
- базилік – 2-3 гілочки
- орегано – 0,5 ч.л.
- цукор – 1,5 ч.л.
- вода – 0,5 склянки
- оливкова олія для смаження
- сіль, перець
Спосіб приготування:
1. Баклажан нарізати слайсами 0,5 см, трохи посолити, залишити на 20 хвилин.
2. Для соус цибулю та часник подрібнити, посмажити на оливковій олії до мʼякості.
3. Додати томати, цукор, сіль, перець, орегано.
4. З гілочок базиліка видалити листя, гілочки, додати до соусу.
5. Влити воду.
6. Тушкувати на повільному вогні 15 хвилин.
7. Видалити з баклажанів зайву вологу паперовими рушниками і обсмажити до легкої золотистої скоринки.
8. Викласти в форму трохи соусу, на нього баклажан, посипати моцарелою, змастити соусом.
9. Додати подрібнений базилік і тертий пармезан.
10. Зверху покласти наступний шар баклажану і повторити ще раз все те саме.
11. Останній шар змастити соусом, посипати пармезаном і поставити в духовку за температури 180 градусів на 20-25 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Баклажани квашені
- Баклажани з соєвим соусом
- Фаршировані квашені баклажани