Полуничне варення можна готувати з ягодами, а також варити в каструлі та готувати навіть на сковороді. Щоб воно не пригоріло та було яскравим, кулінари радять додавати лимонну кислоту та вершкове масло.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом смачного смаженого полуничного варення, яке готується на сковороді.
Лайфхак: щоб піна не утворювалася постійно при приготуванні варення, після того як зняли її вперше додайте в сковорідку кілька грам вершкового масла, на смак не відчуватимете його.
Інгредієнти:
- 1 кг помитих ягід
- 200 г цукру
- 10 г вершкового масла
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
Спосіб приготування:
1. Полуницю викладіть на суху сковороду, перемішайте і на середньому вогні смажте 8-10 хвилин, постійно помішуючи, щоб та не пригоріло.
2. Додайте у варення 0,5 ч. л. лимонної кислоти та 200 г цукру, перемішайте і зачекайте, поки весь цукор розійдеться. Ще мін 10+ - смажимо помішуючи.
3. Розлийте варення в банки та законсервуйте.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Полуничне варення з чорним шоколадом
- Варення з кульбаб
- Варення з інжиру