Коричневий рис корисний для здоровʼя людини завдяки вмісту поживних речовин. Зокрема, він є джерелом вуглеводів та клітковини.
Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що коричневий рис корисніший за білий. Він має переваги для здоровʼя серця, допомагає контролювати рівень цукру в крові та підтримує здорову вагу.
Коричневий рис багатий вітамінами та незамінними жирними кислотами. Також він містить марганець, магній, мідь, фосфор тощо.
Користь споживання коричневого рису:
Підтримка ваги
Згідно з дослідженням, коричневий рис не повʼязаний зі збільшенням ваги через японців. Тоді як ті, хто споживав білий, набрали зайві кілограми.
Джерело антиоксидантів
Коричневий рис містить багато типів антиоксидантів – фенольні сполуки, флавоноїди, антоціани. Вони допомагають захистити клітини від пошкоджень, повʼязаних зі збільшенням ризику діабету другого типу, ожиріння, раку та серцевих захворювань.
Контроль рівня цукру в крові
Це може бути повʼязано з висівками, через які організму потрібно більше часу для перетравлення коричневого рису.
Підтримка здоровʼя серця
Коричневий рис може допомогти знизити фактори (високий рівень ліпідів у крові, холестерин, тиск), повʼязані з ризиком серцево-судинних захворювань, а саме гіпертонії, хвороби серця, серцевого нападу та інсульту.
Раніше OBOZ.UA розповідав, чому потрібно почати їсти фісташки.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.