Щоб популярний торт "Наполеон" заграв літніми барвами – додайте у десерт сезонну соковиту полуницю. Вона чудово поєднається з ніжним кремом та хрусткими коржами. Торт буде мати дуже вишуканий вигляд.
Ідея приготування "Наполеону" з полуницею опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком kelbasv в Instagram. Десерт стане чудовою окрасою вашого святкування.
Інгредієнти для крему:
- молоко – 1 л.
- яйця – 6 шт.
- цукор – 500 г
- борошно – 2 ст.л.
- сік і цедра 1 лимона
- ванільний цукор – 10 г
Спосіб приготування крему:
1. Нагріти молоко до 30 градусів.
2. Збити яйця з борошном і цукром до білої маси, поступово влити молоко до яєць, добре об'єднати.
3. Повернути все в каструлю.
4. На мінімальній потужності плити почати нагрівати (заварювати) крем.
5. Додати сік і цедру одного лимона, постійно помішуючи, збільшувати вогонь кожні 5-7 хвилин.
6. Довести крем до появи бульбашок – це займе хвилин 20-25.
7. Забрати крем з плити, охолодити.
Інгредієнти для коржів:
- борошно – 700 г
- вершкове масло – 250 г
- яйця – 2 шт.
- холодна вода – 4-8 ст.л.
- сіль – 1 ч.л.
Спосіб приготування коржів:
1. В борошно додаємо мʼяке вершкове масло, руками перетерти в крихту.
2. Додати яйця, сіль, воду.
3. Зібрати грудочку (за необхідності додати ще воду).
4. Залишити тісто на 30 хвилин в холодильнику.
5. Поділити на шматочки згідно з тим, скільки коржів буде (орієнтовно 12-13 шт).
6. Розкотити кожен шматочок у тонкий пласт і вирізати коло.
7. На кожному коржі зробити проколи виделкою.
8. Відправити разом з обрізками в духовку на 7-10 хвилин за температури 200 градусів.
9. Запечені обрізки використати для присипки.
Зібрати торт:
1. Коржі щедро змастити кремом – кожні 3-4 коржі можна трохи натиснути на торт, щоб шари рівнялися. Викласти на кожен шар полуницю.
2. Обрізки скласти у пакет і накрити рушником.
3. За допомогою чогось важкого подрібнити обрізки в крихту.
4. Посипати торт крихтою з усіх боків.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися рецептами:
- Торт "Наполеон" на сковорідці
- Торт "Наполеон" з печива
- Торт "Наполеон" з крохмалем