Взимку тільки залишиться дістати кабачки з банки, обваляти їх у борошні, а потім занурити у збите яйце з сіллю й обсмажити на олії.
Кабачки — сезонний овоч, який активно використовується для приготування заготовок на зиму. І мова — не лише про салати чи кабачкову ікру. Пропонуємо вам зробити заготовку кабачків, з яких взимку можна буде робити рулети з будь-якою начинкою. Як їх зробити, розповіли в блозі "Консервація/Кулінарія".
Кабачки для рулетиків (на зиму)
Інгредієнти:
- кабачки — 5 шт;
- вода — 800 мл;
- оцет 9%.
Спосіб приготування:
Кабачки помити, за допомогою ножа для шинкування капусти нарізати їх тонкими слайсами вздовж.
У стерилізовані банки ємністю 0,5 літра укласти пластинки кабачка, згорнувши їх. Таким же чином укласти наступний ряд.
У кожну банку додати столову ложку оцту, залити окропом і накрити кришками.
У каструлю налити гарячої води, дно застелити рушником. Банки, накриті кришками, акуратно поставити на рушник. Вода не має бути вищою за "плічка" банок. Поставити каструлю на плиту, нагріти до кипіння води і стерилізувати кабачки 7 хвилин.
Після цього банки акуратно вийняти з каструлі, закатати кришки й укутати банки до повного охолодження.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить чотири баночки по 0,5 літра.
Взимку достатньо буде відкрити баночку, вмочити кабачки в борошно, а потім у збите яйце з сіллю й обсмажити на олії.
Читайте також:
Фаршировані кабачки: простий рецепт страви із сезонних овочів
Макарони з кабачковим кремом і беконом: як приготувати смачну страву всього з 4 інгредієнтів
Сподобається навіть дітям: рецепт запіканки з кабачків і картоплі