MY.UAНовини
Переговори з Росією і нова зустріч: головне з пресконференції Зеленського після Саміту миру
Переговори з Росією і нова зустріч: головне з пресконференції Зеленського після Саміту миру

Переговори з Росією і нова зустріч: головне з пресконференції Зеленського після Саміту миру

Зокрема, український очільник висловився про перемовини з Росією, неучасть Китаю у зустрічі та становище нашої держави на міжнародній арені. Головні заяви Зеленського на пресконференції після завершення Саміту миру – читайте у матеріалі 24 Каналу.

Підготування до наступного Саміту миру

Володимир Зеленський заявив, що робота над проведенням другого Саміту миру триває. За словами президента, наступна зустріч буде "через місяці, а не роки".

Ми у стані війни. Ми не маємо часу на довготривалу роботу. Рух до миру означає діяти швидко,
– сказав президент.

Український очільник зауважив, що коли план щодо миру в Україні буде готовий, а кожен крок пропрацьований, тоді відкриється шлях до проведення другого Саміту миру. А цей саміт, за словами Зеленського, уже означатиме завершення війни, а також справедливий та тривалий мир.

"Будуть розроблені плани насамперед трьох пунктів, про які ми говорили, і багато є напрацювань. Буде конкретний план, і я вважаю, що після всіх цих зустрічей, які ми повинні правильно організувати, і провести їх всюди, на всіх континентах, після цього буде спільний план (про мир в Україні – 24 Канал)", – сказав глава держави.

Переговори з Росією і залучення до саміту її представників

Український очільник наголосив, що російській стороні не потрібен мир, і це факт. Водночас мир потрібен нашій державі та всьому світові, і це теж факт.

Зібрання такої кількості поважних країн або представництв відповідних і релігійних лідерів говорить, що мир потрібен всім нам. Це більше, ніж будь-який один агресор, за кількістю населення, кількістю зброї, кількістю територій. Світ більший. Тому ми повинні робити свою роботу, не думаймо про Росію,
– сказав президент.

Президент наголосив, що поки що Росія з їхнім керівництвом не готова до справедливого миру. А навпаки, за словами Зеленського, їхні гучні заяви – це ще одна історична помилка країни-агресорки. Зокрема, і намагання зірвати Саміт миру, де представлена більшість світових лідерів.

Крім того, у випадку з Путіним, як пояснив український очільник, російський диктатор лякав весь світ, що не припинить війну, а хоче жалі захоплювати території.

"Тобто це велика помилка, яка для нас корисна, їхні меседжі. Тут за лаштунками, не буду говорити, які конкретно країни, тому що майже всі реально говорили, що просто одним цим меседжем Путін передав всьому світу, що все, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, просто "помножено на нуль", – відповів президент.

Зеленський також наголосив, що цю тезу стверджували й ті країни, які до Саміту миру мали інший погляд на закінчення війни в Україні. І це, за словами українського лідера, також перемога для нашої держави.

Водночас що стосується перемовин, то Зеленський сказав, що Росія "хоч завтра може почати з нами переговори, не чекаючи нічого". Однак це станеться, якщо війська країни-агресорки вийдуть з територій нашої держави, показавши тим самим повагу до статуту ООН.

Зеленський висловив свою думку стосовно Китаю

Український лідер зауважив, що ми поважаємо Китай, завжди поважали територіальну цілісність і суверенітет цієї держави.

Усе, що ми хотіли, – щоб Китай поважав територіальну цілість України й наш суверенітет. Ми поважаємо ваш народ, ваші цінності, життя і ваш вибір. І хотіли б, щоб Китай робив те саме. Не більше. Хотілося б і не менше,
– наголосив Зеленський.

Також президент додав, що Китай дуже серйозна держава. Вона має політичний і економічний вплив на Росію. Реальний вплив. Тож Китай міг би допомогти Україні.

"І тому дуже хотів би, щоб ті чи інші пропозиції, які є в китайської сторони, були в нашому діалозі. Я не можу сприймати пропозиції просто через медіа. Це неправильно", – наголосив український лідер.

Зеленський також зазначив, що Україна ніколи не казала, що Китай – наш ворог. Ба більше, за словами президента, Китай з Україною були серйозними економічними партнерами, до того, як Росія перекрила можливість для нашої держави вільного судноплавства у Чорному морі.

Я завжди говорю, що в України ворог один – Путін, бо саме він напав на нас. Що стосується друзів, то, я вважаю, що друзі – це ті, хто допомагає тоді, коли складно. І я хотів би, щоб Китай був другом для України,
– наголосив Зеленський.

Глава держави також підкреслив, що Путін дезінформаційно або неважливо ще як зробив усе, щоб представники Китаю працювали з дипломатичними установами інших країн, щоб ті скасовували свою присутність і підтримку України, а приєдналися до китайсько-бразильських пропозицій.

Україна очікує нових учасників на Саміті миру

Володимир Зеленський також зазначив, що кожен крок на шляху до справедливого миру привертав увагу певних груп учасників Саміту, а також країн, "які ще не долучилися, але зацікавлені в мирі".

У нас уже є країни, які висловили свою зацікавленість у проведенні другого мирного Саміту, і ми розпочали з ними переговори,
– заявив глава держави.

Президент також повідомив, що держави-учасниці домовилися продовжити спільну роботу щодо пунктів Формули миру, зокрема на рівні радників та міністрів держав-учасниць, а також формі спеціальних зустрічей.

Водночас Зеленський наголосив, що Україна готова буде почути думки Китаю та Бразилії щодо завершення війни, коли ці країни доєднаються до принципів Саміту миру. Навіть якщо їхні думки не збігаються з думками більшості світу.

Зеленський розповів про допомогу від партнерів

Володимир Зеленський наголосив, що допомога від партнерів продовжують доставляти в Україну. Зокрема, є серйозні військові пакети, які надають союзники нашій державі.

Чи її (допомоги – 24 Канал) достатньо, щоб перемогти? Ні. Чи вона запізнюється? Так. Чи буде посилення цих пакетів? Працюємо над цим щоденно,
– сказав президент.

Український очільник також зауважив, що наразі є проголосований пакет Сполучених Штатів, проголосований і підтриманий пакет нордичних країн, важливий пакет від Великої Британії. Але головне питання дійсно полягає в термінах.

Глава держави зазначив, що кількість учасників українського Саміту миру говорить, що міжнародна підтримка нашої держави не слабшає і вона лишається сильною.

Окрім того, за словами Зеленського, до підтримки України також доєдналася велика кількість інших держав.

"Щодо підтримки, вона різна. Ви знаєте, що журналістика – це також зброя. Ваше слово дуже важливе, але це зброя, яка захищає правду, захищає нашу країну сьогодні, наші цінності. І тому країни доєднуються не тільки до тих чи інших військових пакетів, є гуманітарна допомога, політична підтримка", – пояснив президент України.

Президент пояснив, як можна тиснути на Росію щодо миру

Зеленський наголосив, що нашій державі важливо слово переважної більшості світу, щоб тиснути на Росію, щоб вона закінчила цю несправедливу війну. Тиснути на це, як сказав український лідер, можна двома шляхами.

Перший – дипломатичний шлях, те, що ми й робимо. Це Саміт миру, зустрічі, спільний план. А другий шлях – це міцна оборона, армія, міцний український солдат на полі бою, який захищає свою сім'ю, свою країну, свою державність і це важливо,
– сказав український очільник.

Президент України також заявив, що Україна не хоче миру "за лаштунками". А хоче справедливого, тривалого миру, який базується винятково на міжнародному праві, Статуті ООН та повазі до життя людей.

Зеленський подякував за цей успіх, проте пояснив, що найголовніший успіх для нас, якщо можна так сказати – це завершення війни.

Зеленський сказав, чому минули перемовини з Росією провалилися

Український лідер наголосив, що "жодні ультиматуми не є перемовинами". Через це в української і російської сторін у Стамбулі не вийшло домовитися про подальший розвиток подій.

З цими ультиматумами Путін приїхав на танках під час повномасштабного вторгнення, оточив нашу столицю, багато регіонів нашої країни окупували, я про всі злочини (російської армії – 24 Канал) вже говорив. І показали ультиматум, нічого не змінилося,
– пояснив Зеленський.

Президент зазначив, що згодом від російської сторони цих ультиматумів було дуже багато різних. Як зауважив Зеленський, ці ультиматуми майже нічим не відрізняється від останніх "пропозицій", які в Путіна були кілька днів тому.

"Тому, що у нього ніякі не пропозиції, у нього просто ультиматуми. А вони дають йому можливість робити паузи", – сказав глава держави.

Український очільник підкреслив, що Мінські угоди – це також був ультиматум для нашої держави й був заморожений конфлікт. Адже для Путіна потрібна була пауза, щоб підготуватися до вторгнення.

В цьому ж разі російському диктатору, за словами Зеленського, ультиматуми потрібні, щоб підготувати своїх військових, натренувати їх, бо Путін втратив вже натреновану армію.

Яке пріоритетне завдання Сил оборони України зараз

Зеленський заявив, що не збирається розкривати плани України щодо ситуації на полі бою. Втім, президент наголосив, що наразі завдання Сил оборони – не дати можливості успіху Росії в наступальній операції на Харківщині.

Вважаю, що ситуація сьогодні краща, вона стабілізувалась завдяки нашим воїнам. Вважаю, що найближчим часом завдяки партнерам буде посилення наших воїнів і будуть відповіді загарбникам на полі бою міцніші,
– заявив він.

Відповідаючи на запитання журналіста, як розвиватиметься ситуація у 2025 році, Зеленський зауважив, що все може змінитися у будь-який момент. Так, як розвиватиметься війна залежить від дій Сил оборони, а також від результатів дипломатичної роботи. Президент України додав, якщо всі зусилля щодо мирного процесу вдасться втілити, то на другому Саміті миру можуть з'явитися й представники Росії.

Президент окреслив завдання України щодо Росії

Володимир Зеленський заявив, що завдання України – зробити так, щоб міжнародну ізоляцію російського правителя Володимира Путіна зрозуміло суспільство самої Росії.

За словами глави держави, Путін розуміє, що він ізольований, однак "ізольований не повністю", бо є "люди, які балансують".

Як він (Владімір Путін – 24 Канал) може побороти ту ізоляцію, яка є зараз? Це вже не "вісімка", він вже не гравець для багатьох країн. До речі, для Китаю він також не гравець. Ми порушували це питання, я впевнений в цьому,
– сказав український очільник.

Зеленський наголосив, що треба зробити все, щоб ізоляцію Путіна зрозуміло і його суспільство. Щоб у нього і всередині його країни був тиск. Тоді є можливість, я думаю, закінчити цю війну дипломатично.

Чи наблизилася деокупація ЗАЕС після Саміту миру

Володимир Зеленський відповів на питання, чи наблизилась деокупація ЗАЕС після Саміту миру.

Будуть зустрічі… Так, наблизилась. Все це визнають, що має бути деокупація Запорізької станції. Дипломатичним шляхом. Зустрічатимуться повністю на платформі, як я вам сказав, в одній із країн, де обговорюватиметься ядерна безпека,
– заявив Зеленський.

Він пояснив, що виписуватиметься покроковий план і це мета української влади. Щодо термінів, коли це може статись, президент нічого не сказав.

Теги за темою
Владимир Зеленский
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
У известной русской певицы внезапно скончался молодой сын
Comments UA
2024-09-20T20:57:31Z
Народная артистка Украины спела в церкви в российской Судже
Апостроф
2024-09-20T15:30:58Z
Российская певица после развода рассказала правду о своем "идеальном браке"
Comments UA
2024-09-24T19:36:35Z
Катастрофически тяжело: вдова Виталия Билоножко рассказала о жизни после смерти мужа/Они прожили вместе более 40 лет
Апостроф
2024-09-23T14:15:10Z
Смерть привычных блокбастеров: Хидео Коджима рассказал, почему Death Stranding станет особенным
Знай
2024-09-28T20:51:16Z
Дженнифер Лопес показала Бену Аффлеку, что он потерял
Фокус
2024-09-28T19:51:11Z
Палочки вверх: скончалась легендарная актриса из "Гарри Поттера"
Знай
2024-09-27T18:06:56Z
«Мегалополис» Копполы: поймут только патриции
Комсомольская правда
2024-09-28T09:02:43Z
Документальная ложь на TIFF: как роспропаганда промыла мозги Западу
Корреспондент
2024-09-18T15:33:29Z
Украины больше нет: Трамп шокировал новым заявлением о войне
Comments UA
2024-09-26T07:31:07Z
"Война станет глубже и тяжелее в 2025-2026 годах": неутешительный прогноз Британии
GlavRed
2024-09-22T17:30:30Z
США волнует не наш план победы, а как выглядит поражение России
ГЛАВКОМ NET
2024-09-26T17:15:07Z
В США объяснили, почему Китай боится поражения Путина
Хвиля
2024-09-22T00:00:17Z
Швейцария присоединилась к "мирной" китайско-бразильской инициативе
Корреспондент
2024-09-28T21:34:18Z
"Путин разочарован": Глава комитета НАТО о ядерных угрозах России
Хвиля
2024-09-28T20:18:39Z
Довыборы в Сенат Чехии: Партия экс-премьера победила, но коалиция сохранила большинство
Европейская правда
2024-09-28T17:48:45Z
Спикер Палаты представителей требует увольнения посла Украины в США
ZN UA
2024-09-25T20:22:50Z
Против РФ сыграл придуманный ею миф. Почему враг недооценил наступление на Курщину
Comments UA
2024-09-26T17:42:31Z
Пожиратели энергии: 4 популярных продукта, которые отнимают у организма много сил
Фокус
2024-09-18T16:15:38Z
Как сохранить урожай свежих помидоров к зиме: основные правила
Политека
2024-09-28T03:22:28Z
6 признаков того, что ваш антивозрастной крем вреден для кожи
Marie Claire
2024-09-28T03:00:49Z
Простой тест, который поможет определить деменцию на ранней стадии
Marie Claire
2024-09-28T00:00:50Z
Радужные сны или адские боли: медик рассказал, что же видят люди перед смертью
Фокус
2024-09-28T15:36:14Z
Вредящий загар: ученые выяснили, что меланин влияет на точность показаний медицинских приборов
Фокус
2024-09-28T15:06:51Z
Как сохранить урожай овощей без холодильника: полезные советы для украинцев
Политека
2024-09-27T19:31:53Z
В каком возрасте на теле увеличивается количество родинок
Comments UA
2024-09-23T08:51:01Z
Куриный бульон: три лучших рецепта, которые уберегут от простуды
Marie Claire
2024-09-28T13:45:25Z
Улицы Степана Бандеры и полка «Азов»: в Харькове требуют новых переименований
Comments UA
2024-09-23T14:06:55Z
Митинги против ВСУ в Покровской громаде: правда ли это
Comments UA
2024-09-23T15:30:29Z
Появились фото с места попадания в Харькове
Корреспондент
2024-09-21T23:18:54Z
"Город еще не захвачен": в Угледар пытаются прорваться российские ДРГ, — ОВА
Фокус
2024-09-25T15:27:55Z
Лунный гороскоп на 29 сентября, воскресенье
Marie Claire
2024-09-28T21:07:03Z
ВС РФ из артиллерии ликвидировали своих солдат, которые сдавались в плен ВСУ под Курахово
Фокус
2024-09-28T20:57:56Z
Стерненко показал документы относительно российского гражданства Труханова
Апостроф
2024-09-17T17:03:42Z
В Угледаре ВСУ рассматривают два сценария развития событий – генерал
ZN UA
2024-09-28T04:18:23Z
Как происходит оборона Селидового – в бригаде "Кара-Даг" рассказали о наступлении россиян
ZN UA
2024-09-28T02:21:07Z
В Киеве похитили и пытали гражданина Турции
Апостроф
2024-09-26T17:12:43Z
В Нежине полицейский на авто сбил насмерть военного
Корреспондент
2024-09-27T15:27:55Z
Пытался убить владельца овощной базы: в Киеве суд вынес приговор фигуранту резонансного дела. Фото
Обозреватель
2024-09-18T17:30:46Z
В Южно-Африканской республике выпало рекордное количество снега - на дорогах коллапс
ZN UA
2024-09-21T23:07:15Z
Атака на Сумы: известно о 10 погибших
Корреспондент
2024-09-28T19:48:58Z
В Харьковской области россияне убили четырех гражданских
Корреспондент
2024-09-28T18:49:04Z
На Днепропетровщине от ранения во время разминирования умер боец ​​ГСЧС
Корреспондент
2024-09-28T16:27:18Z
В Харьковской области из-за атаки российского дрона погиб судья ВС
Корреспондент
2024-09-28T14:57:34Z
Вез гумпомощь: в Харьковской области от удара FPV-дрона погиб судья Верховного суда
Фокус
2024-09-28T14:57:03Z
В Польше объяснили, почему задержали Усика и надели наручники
Известия Киев
2024-09-18T18:15:47Z
"Моя королева": Александр Усик поздравил жену с годовщиной свадьбы
Фокус
2024-09-25T12:15:54Z
Усик прокомментировал свое задержание в Польше
Comments UA
2024-09-18T04:12:16Z
Жена голкипера сборной Украины показал себя в откровенном бикини и "разорвала" Instagram. Фото
Обозреватель
2024-09-15T14:01:03Z
Челсі — Брайтон 4:2 Відео голів та огляд матчу АПЛ
Football.ua
2024-09-28T18:20:23Z
Полісся здолало Карпати в запальній дуелі
Football.ua
2024-09-28T17:05:23Z
Александра Усика арестовали в аэропорту Кракова
UAToday
2024-09-18T03:24:18Z
УЕФА признал судейскую ошибку, которая повлияла на определение победителя Евро-2024
ZN UA
2024-09-23T15:19:34Z
Сборная Украины со счетом 1:7 проиграла на старте чемпионата мира по футзалу. Видео
Обозреватель
2024-09-15T16:46:35Z
Средиземноморская сказка: самая красивая принцесса Греции выходит замуж — первые фото
Marie Claire
2024-09-28T09:36:23Z
Зачем нужно готовить из капусты 25 сентября и как защитить себя от порчи: приметы, обряды и запреты на Сергея
Знай
2024-09-25T02:03:35Z
Китай впервые вывел в море все свои авианосцы – СМИ
Корреспондент
2024-09-25T02:15:37Z
США объявили новый пакет военной помощи Украине: что в него вошло
ZN UA
2024-09-26T07:49:58Z
29 сентября 2024 года: Кириака Отшельника — что сегодня нельзя делать
Фокус
2024-09-28T21:00:53Z
Насилие в отношении детей: учебные заведения Украины ждут проверки
Апостроф
2024-09-28T20:37:04Z
Умеров рассказал, как возросли темпы мобилизации в Украине
Хвиля
2024-09-23T17:30:59Z
Прогноз ужасает: в ООН рассказали, сколько лет может уйти на полное разминирование Украины
Comments UA
2024-09-21T12:21:23Z
Не дадим России нас обойти: Умеров рассказал о производстве дронов в 2025 году
ZN UA
2024-09-22T00:36:02Z
Требовал 100 тыс. грн взятки: СБУ схватила топ-менеджера "Энергоатома"
Апостроф
2024-09-28T21:09:18Z
У украинцев хотят отобрать льготы, придумали новую причину: появился законопроект
Политека
2024-09-26T18:04:35Z
Цена выросла: сколько стоит лук в Украине
ZN UA
2024-09-21T06:03:53Z
Литва демонтирует целую ТЭЦ, чтобы передать ее Украине – фон дер Ляен
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T06:06:14Z
В Укрэнерго сообщили о планах обесточивания
Корреспондент
2024-09-28T18:13:59Z
До 30% экономии на отоплении жилья: как уменьшить зимние расходы на коммуналку
Знай
2024-09-28T18:07:13Z
Нефтяные доходы РФ упали до минимума за восемь месяцев
Корреспондент
2024-09-24T17:12:58Z
Во вторник отключать свет по графикам не будут, но электричество нужно экономить, - ДТЭК
Комсомольская правда
2024-09-16T15:16:51Z
Украина не обращает внимания на Россию и кормит страны по всему миру: Зеленский рассказал, как работает морской зерновой коридор
Обозреватель
2024-09-18T17:41:10Z
Вкусное, мягкое и нежное: рецепт идеального теста для пельменей
Политека
2024-09-20T15:33:42Z
В чем встречать Новый 2025 год Зеленой Деревянной Змеи: рекомендации по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-26T18:00:52Z
Котик забатонился: что значит, если пушистик лежит в позе буханочки и стоит ли нервничать из-за этого
Знай
2024-09-20T04:51:57Z
Гороскоп на 21 сентября 2024 года по картам Таро для всех знаков зодиака
UAToday
2024-09-20T15:33:00Z
Как хранить урожай в квартире: правила хранения овощей
Политека
2024-09-28T20:32:26Z
Причина в ваших мыслях: эксперты назвали самые распространенные сны и их истинное значение
Фокус
2024-09-28T20:12:37Z
Как отсутствие отца в детстве влияет на мужчину: 7 последствий
Marie Claire
2024-09-20T07:01:59Z
Гуляш, которые тает во рту: рецепт сытного блюда
Фокус
2024-09-19T17:21:37Z
Лунный гороскоп на 22 сентября, воскресенье
Marie Claire
2024-09-21T22:46:59Z
В Норвегии установлен новый мировой рекорд по объемам продажи электромобилей
Известия Киев
2024-09-27T15:29:42Z
Украинским водителям придется заплатить более 50 тысяч гривен: за какое нарушение грозит жесткое наказание
Обозреватель
2024-09-15T16:21:46Z
Паркинг с суперкарами: в Киеве на стоянке супермаркета заметили эксклюзивные авто
Фокус
2024-09-25T07:21:56Z
На аукцион выставили заброшенную коллекцию культовых американских спорткаров
Фокус
2024-09-17T16:42:11Z
Автомобили научили сдавать пьяных водителей в полицию: убежать не получится
Знай
2024-09-28T19:21:34Z
Штраф за ремонт авто: с водителей сдирают солидные суммы за распространенное нарушение
Знай
2024-09-27T20:12:31Z
Без тормозов, "мертвые" замки и подушки: в Украине появился Xiaomi SU7, без проблем не обошлось
Знай
2024-09-27T18:51:42Z
Savage Arms выпустила новое ружье с рычажным затвором: что известно о модели REVEL
Фокус
2024-09-27T16:43:20Z
Mercedes-Benz презентовал спортивный дом на колесах на базе V-Class
Фокус
2024-09-27T15:00:04Z
Мощный взрыв навсегда изменил Землю: ученые рассказали, что произошло
ZN UA
2024-09-28T10:49:04Z
Умные часы Apple: инновации на вашем запястье
Espreso
2024-09-20T14:17:54Z
Хоррор Retrieval получит поддержку PlayStation 5 Pro — первый взгляд на версию игры для мощной консоли
GameMag
2024-09-19T03:02:11Z
Появилось изображение коробки PlayStation 5 Pro — без упоминания поддержки 8K
GameMag
2024-09-19T01:32:18Z
The Callisto Protocol, Mortal Kombat 1, Lies of P и многие другие игры для PS5 получили маркировку PS5 Pro Enhanced в PS Store
GameMag
2024-09-28T21:13:43Z
Новый вызов для гения: Xbox-эксклюзив OD от Хидео Ходзимы и Джордана Пила будет уникальным и рискованным
GameMag
2024-09-28T21:13:37Z
Кен и Чунь Ли из Street Fighter против бойцов Fatal Fury: City of the Wolves — трейлер коллаборации Capcom и SNK
GameMag
2024-09-28T21:07:28Z
Исследование тёмных локаций в демоверсии ремейка Silent Hill 2 с Tokyo Game Show 2024
GameMag
2024-09-28T21:07:17Z
Две временные линии, одна тайна — трейлер Life is Strange: Double Exposure с Tokyo Game Show 2024
GameMag
2024-09-28T21:02:51Z