Є маринад для приготування риби, м’яса, овочів.
Вдалий маринад, наприклад, для м'яса має містити правильний баланс кислоти, олії та приправ. До маринадів додають різноманітні спеції, трави часник, цибулю та інші інгредієнти . Маринади бувають солодкими та солоними, з додаванням кунжутної олії, імбиру, соєвого соусу. Для того, щоб маринад вийшов гострим і ароматним, слід додати перець чилі, орегано та кмин.
Оливкова олія, розмарин, чебрець та лимонний сік – це основа для середземноморського маринаду. Якщо зробити маринад із цитрусових, можна приготувати неймовірно смачну і ніжну страву з курки.
Але є універсальні маринади, в яких можна маринувати будь-які овочі, і не тільки їх. Рецептом такого маринаду поділився відомий ресторатор і переможець «Мастер Шеф» Євген Клопотенко.
За його словами, у цьому маринаді можна маринувати все, що хочеться. Адже він універсальний.
Рецепт універсального маринаду.
Отже, для приготування універсального маринаду знадобляться всього три інгредієнти: 1 частина солі, 2 частини оцту, 3 частини води.
«По черзі кидаєте в каструлю, до кипіння доводите, зразу вимикаєте. На годинку в холодильник і готово», - розповів Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграм.
Для приготування маринаду Клопотенко обрав натуральний яблучний оцет.
Рецепт універсального маринаду.
Клопотенко запевнив, що в такому маринаді можно маринувати «все, що завгодно». Навіть полуницю.
«Головне – це пропорція маринаду», - каже ресторатор.
Ресторатор також наголосив, що для приготування універсального маринаду цукор не потрібен.
Останні новини України:
Як приготувати закуску з кабачків по-новому: рецепт, в якому нічого зайвого.
Секрет запашної піци: Марічка Падалко дала простий рецепт.
Рецепт оригінальної страви з кабачків від Клопотенка: варити нічого не треба.