Свіжий та соковитий болгарський перець можна використати для приготування домашнього пікантного соусу. Він чудово зберігається на зиму, ідеально поєднується з м'ясом або ж рибою. Також соус можна додати у плов замість томатної пасти.
Ідея приготування домашнього соусу чилі на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії Петренко (viktoriiapetrenko76) в Instagram. Для того, щоб загустити масу, додайте крохмаль.
Інгредієнти:
- солодкий перець – 500 г
- гострий перець – 500 г
- цукор – 1 кг.
- сіль – 1 ст.л.
- оцет 9% – 500 мл.
- крохмаль – 3 ст.л.
- вода – 50 г
Спосіб приготування:
1. Перець почистити та нарізати на зручні шматочки.
2. Перемолоти перець через м'ясорубку.
3. Додати сіль, цукор, оцет.
4. Провити масу з перців 15 хвилин.
5. Шум, який утвориться зверху, зняти.
6. Крохмаль розвести в холодній воді.
7. Налити у каструлю.
8. Перемішати, проварити до густоти.
9. Розкласти по стерильним банкам, закрутити.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Кетчуп в мультиварці за сливами та перцем
- Харчо зі сливами
- Заливний пиріг зі сливами