Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом домашнього бородинського хліба, який просто зробити вдома та здивувати близьких.
Інгредієнти:
- Вода: 400 мл
- Дріжджі сухі: 12 г
- Борошно житнє: 200 г
- Борошно пшеничне: 200 г
- Борошно цільнозернове: 100 г
- Солод: 4 ст.л.
- Мед (або цукор): 40 г
- Соль: 1 ч.л.
- Олія: 1 ст.л.
- Кунжут: 1 ст.л.
- Льон: 1 ст.
- Коріандр: 1 ст.
Приготування:
Змішайте дріжджі з 1 ст.л. білого борошна, 1 ч.л. меду (або цукру) та 50 мл теплої води. Перемішайте та залиште на 10-15 хвилин до появи піни, додає "Мастер Шеф" Литвинова.
У великій мисці змішайте житнє, пшеничне і цільнозернове борошно, солод і сіль. Просійте борошно. Залишки від цільнозернового борошна додайте в тісто, а від житнього не використовуйте.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, влийте опару в суху суміш, додайте олію, мед (або цукор), що залишився, і воду, коріандр. Вимішуйте тісто, поки воно не стане однорідним та еластичним. За потреби змастіть руки олією.
Накрийте тісто серветкою та залиште на 50 хвилин у теплому місці. Вимішайте тісто, сформуйте коржик, посипте кунжутом і льоном, перемішайте до рівномірного розподілу насіння.
Застеліть форму пергаментом, змастіть олією. Викладіть тісто, утрамбуйте, залиште на 50 хвилин у теплому місці під серветкою, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.
Змастіть верх хліба водою, посипте сумішшю насіння льону, кунжуту та коріандру. Випікайте при 180°C 20 хвилин, потім при 160°C ще 30 хвилин.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.