Баклажани можна готувати в духовці, тушкувати з овочами та сметаною, а ще можна смажити та робити закуски та ікру. Ще їх можна маринувати та консервувати.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних тушкованих баклажанів зі сметаною, які за смаком будуть як гриби.
Інгредієнти:
- цибуля – 3-4 шт.
- баклажани – 4 шт.
- сіль – 1/2 або 1 ч. л.
- перець – 1/3 ч. л.
- часник сухий – 1 ч.л. без гірки
- вершки чи сметана – 150-200 мл
- олія для смаження
- зелень
Спосіб приготування:
1️. Цибулю наріжте невеликими кубиками і обсмажте на сковороді, додавши олію, до золотистого кольору.
2️. Додайте очищені від шкірки баклажани, смажте до готовності.
3️. Додайте спеції: сіль, перець, часник, зверху залийте вершками або сметаною (сметани – 3-4 ст.л.), смажте ще 2-3 хвилини помішуючи.
Подавайте страву із порізаною зеленню!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з часником та травами
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Мариновані баклажани з томатною пастою
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала