Солодкий перець може бути основою приготування смачних салатів, і навіть соусів, закусок, аджики. А ще їх можна просто запекти та подавати зі смачними соусами.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного запеченого перцю з соусом із фети, меду та часнику.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 20 шт. (великого приблизно 10 шт)
- Олія – 30 г + для запікання
Соус:
- Фета – 100 г
- Йогурт без смаку чи вершки – 50 г
- Мед – 40 г
- Часник – 1 маленький зубчик
- Чебрець – дрібка
- Перець чили пластівцями
- Кинза для подачі
Спосіб приготування:
1. Запікаємо перець до м'якості – близько 15 хвилин, але щоб тримали форму.
2. Перекладіть їх гарячими в миску і накриваємо плівкою, робимо кілька дірочок і залишаємо до охолодження. Так перець краще почиститься.
3. Для мусу з фети: змішайте фету, йогурт, мед, часник, чебрець і 30 г олії і перебийте все блендером.
Перець почистіть, викладіть на тарілку, посипте кинзою та пластівцями чилі! Подавайте із соусом!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Перець фарширований баклажанами
- Перець фарширований сиром
- Перець фарширований м'ясом