Нут забезпечує організм людини рослинним білком, клітковиною та певними вітамінами й мінералами. У результаті споживання цих бобових має надзвичайну користь для людини.
Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що нут може покращити рівень цукру в крові та знизити ризик серцевих захворювань.
Користь споживання нуту:
Вміст клітковини
Клітковина грає важливу роль у здоров'ї шлунково-кишкового тракту. Також нут допомагає відчути себе ситим після їжі, що позитивно впливає на здорову вагу.
Ба більше, клітковина може допомогти зменшити ризик поширених захворювань, а саме серця, раку товстої кишки та діабету другого типу.
Захист серця
Клітковина, що міститься у нуті, допомагає знизити рівень холестерину. Також бобові містять інші речовини, що мають захисну дію. Йдеться про фітонутрієнти – ізофлавони та сапоніни. Тоді як калій та магній важливий для регулювання рівня артеріального тиску.
Допомога в схудненні
Нут містить клітковину та білок, які допомагають відчути себе ситим, ці поживні речовини уповільнюють травлення.
Контроль рівня цукру в крові
Нут може покращити регуляцію рівня цукру в крові. Тому це гарний вибір для людей з діабетом другого типу.
Раніше OBOZ.UA розповідав про десять найпопулярніших святкових напоїв.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.