Із сезонних овочів можна приготувати багато бюджетних та простих закусок. Наприклад, звичайну намазку на хліб. В її основі кабачок, морква та часник. Також, не забудьте свіжу зелень. Страва виходить максимально поживною, тому що все, щоб потрібно зробити з інгредієнтами, це запекти.
Ідея приготування елементарної овочевої намазки опублікована на сторінці фудблогерки Марії Макарчук (makarchuk food) в Instagram. В холодильнику вона може зберігатись декілька днів.
Інгредієнти:
- кабачок – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- олія – 30 мл.
- сіль, перець – за смаком
- прованські трави
- часник – 3 зубчика
- кріп
- сир кисломолочний – 150 г (можна замінити на плавлений сирок)
Спосіб приготування:
1. Овочі почистити і порізати на зручні шматочки.
2. Викласти у форму.
3. Додати олію.
4. Посолити.
5. Поставити в духовку запікатись.
6. Спечені овочі викласти у чашу блендера.
7. Збити до однорідності.
8. Одразу можна намастити на хліб. Дуже зручно зберігати в контейнері в холодильнику.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Намазка з яєць
- Намазка з тунця
- Намазка на хліб з риби та крем-сиру