Переможниця та колишня суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом легкої та простої закуски, яка добре підходить до столу, коли збирається велика компанія. При цьому ви можете вибрати будь-який соус до цієї смакоти.
Інгредієнти:
- Цибуля - 1 кг
- Борошно - 230 г (7,5 ст. л. з гіркою)
- Сіль - 1 ч. л.
- Світле пиво - 370 мл
- Розпушувач - 8 г (2 ч. л.)
- Борошно - 50 г (2,5 ст. л. без гірки)
- Рослинна рафінована олія для фритюру
Приготування:
Очистіть цибулю і наріжте її кільцями шириною приблизно 1,5 см. Розберіть кільця цибулі і зануріть їх в холодну воду на 5-10 хвилин. Це допоможе позбавитися гіркоти, порадила "Мастер Шеф" Глинська.
Просушіть кільця на паперовому рушнику. У мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль.
Поступово додавайте світле пиво, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Тісто має бути гладким та однорідним.
"Мастер Шеф" Глинська додає, далі обваляйте цибульні кільця в борошні, щоб кляр краще тримався. Занурюйте кожне кільце в пивний кляр, щоб воно було повністю покрите.
Розігрійте олію в глибокій сковороді або фритюрниці до 180 градусів. Обережно опустіть кільця цибулі в гарячу олію і обсмажуйте до золотистої скоринки, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
Перекладіть готові кільця на паперовий рушник, так ваша закуска позбавиться жиру, зауважила "Мастер Шеф" Глинська.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.