Соковиті сезонні вишні дуже смачно додати у сирну запіканку. Ягоди чудово поєднуються з ніжним тістом, додають йому приємної кислинки. А для того, щоб не робити таку випічку дуже калорійною, борошно додавати не варто.
Ідея приготування запіканки з вишнями без борошна опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Козачук (irina kozachuk) в Instagram. Тісто чудово піднімається і не буде забитим.
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 600 г
- яйця – 3-4 шт.
- сметана – 100 г
- цукор – 150 г
- крохмаль – 40 г
- вишні – 200 г
- цедра одного лимона
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти викласти в миску.
2. Збити блендером.
3. Викласти масу в змащену маслом і присипану борошном форму.
4. Зверху розкласти вишні.
5. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину.
6. Дати десерту охолонути 30 хвилин і після цього їсти.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Лафутіні з вишнями
- Пиріг з вишнями та горіхами
- Вареники з вишнями на парі
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала