Суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів у соціальній мережі, як зробити освіжаючий напій, що поєднує у собі кислинку лимона та аромат бузини.
Для приготування лимонаду знадобляться:
- 75 мл бузинового сиропу
- 50 г льоду
- 200 г газованої води
- кілька часточок лимона і трохи м'яти або тархуна за бажанням
Перший крок - приготувати бузиновий сироп, який можна використовувати не лише для лимонаду, а й у коктейлях та десертах завдяки його чудовому аромату, зауважив "Мастер Шеф" Ярославський.
Для приготування бузинового сиропу знадобляться:
- 1000 г води
- 500 г цукру
- 40 г лимонного соку
- 300 г квітів бузини
"Мастер Шеф" Ярославський розповів, спочатку змішують воду, цукор та лимонний сік, доводячи суміш до кипіння. Потім квіти бузини поміщають у банку, заповнюючи її повністю, і заливають щойно знятим із вогню сиропом. Банку накривають кришкою і залишають до повного остигання.
Щоб сироп довше зберігався, його проціджують та переливають у пляшку, яку потім зберігають у холодильнику.
Для приготування лимонаду бузиновий сироп змішують із газованою водою, додають лід, лимон та м'яту чи тархун, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.