Стевія вважається корисною альтернативою цукру. Загалом це рослина, яка виробляє солодкі глікозиди стевіолу. В результаті цей інгредієнт не є ні штучним підсолоджувачем, ні цукром.
Про це повідомили в health. Стевія не містить калорій, а тому є популярною серед багатьох людей. Зокрема, вона корисна для людей з діабетом або тих, хто хоче зменшити кількість доданого цукру без підсолоджувачів, які можуть підвищити рівень глюкози в крові.
Проте існують декілька ризиків споживання великої кількості стевії
Стевія – хороший замінник цукру, проте важливо не споживати її у великій кількості. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) встановила норму вживання екстракту стевії, а саме 0–4 мг на кілограм маси тіла. Зокрема, пакет 1 граму стевії містить 9-12 мг екстракту стевії.
Згідно з дослідженням, тривале споживання стевії не зменшує кількість жиру, тоді як більшість людей вважає, що підсолоджувачі нібито можуть допомогти схуднути. Ба більше, тривале використання нехарчових підсолоджувачів може збити ризик діабету другого типу, серцево-судинні захворювання та навіть смертність.
Експерти радять використовувати не лише стевію, як замінник цукру, але й інші природні джерела. Йдеться про фрукти, які також мають корисні поживні речовини (клітковину та антиоксиданти). Винятком є люди, хворі на діабет. Стевія для них корисна як замінник цукру.
Раніше OBOZ.UA розповідав про користь чаю ройбуш.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.