Длядесерту без випікання можна використати полуницю. Якщо ягоду не нагрівати – вона залишається дуже соковитою та ароматною. Саме те, що треба, для літнього періоду.
Ідея приготування желейного полуничного десерту без випікання опублікована на сторінці фудблогерки zhuravlina cooking в Instagram. В основі звичайний желатин.
Інгредієнти:
- полуниця (або будь-які ягоди чи фрукти) – 400-500 г
- молоко – 200 мл.
- кисломолочний сир – 400 г
- цукор – 120 г
- желатин – 15 г + 90 мл води
- ванілін або ванільний цукор
Спосіб приготування:
1. Полуницю нарізати кубиками невеликими.
2. Желатин залити водою, відставити набухати.
3. В миску перекласти кисломолочний сир, молоко, цукор, ванілін або ванільний цукор і збити все блендером до однорідності.
4. Желатин розтопити на паровій бані або в мікрохвильовій печі імпульсами 30 секунд.
5. Влити до сиркової маси та знову збити блендером.
6. Додати полуницю та перемішати все ложкою.
7. Форму обгорнути харчовою плівкою.
8.Викласти сиркову масу, вирівняти зверху ложкою та зверху прикрити харчовою плівкою в контакт.
9. Перекласти в холодильник до готовності.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Молочний коктейль з полуницею
- Йогуртовий торт із полуницею
- Мафіни з полуницею