![Як приготувати густий вишневий джем без кісточок: для пирогів, млинців та інших десертів](https://thumbor.my.ua/_tDWM_gpLLjxH_bM-YKD9Sh6o58=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd4a409c638b0330d5e20af52aef163ca.jpg)
Як приготувати густий вишневий джем без кісточок: для пирогів, млинців та інших десертів
Густий вишневий джем обов'язково потрібно заготувати на зиму. Такий ягідний десерт стане чудовою начинкою для різноманітної випічки або млинців. А для того, щоб консистенція була ідеальною – потрібно правильно додати цукор.
Ідея приготування вишневого джему на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Галини з ніком reeixit в Instagram. Знадобиться лише 2 інгредієнти.
Інгредієнти:
- вишні без кісточки – 1 кг.
- цукор – 4 склянки (склянка по 200 г)
Спосіб приготування:
1. Важливо додавати цукор до вишень в 4 етапи. Наприклад, якщо у вас 2 кг вишень, вам потрібно 8 склянок цукру.
2. Дві склянки цукру висипати до вишень.
3. Перемішати та чекати, щоб ягоди закипіли.
4. Після цього проварити на великому вогні, щоб кипіння було інтенсивне 5 хвилин.
5. Знову додати 2 склянки цукру.
6. Прокип'ятити 5 хвилин і так по аналогії ще 2 рази.
7. Після останнього кипіння розлити по баночках.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами:
- Компот з вишні
- Кисіль із вишні
- Швидкий компот із вишні