/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdcecafdb8e993e6dc242ff40c7448629.jpg)
Консервовані абрикоси у сиропі: рецепт на зиму
Абрикоси – ідеальний фрукт для приготування смачних джемів, пирогів та компотів. Ще їх можна висушувати на зиму.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних консервованих абрикосів у сиропі, які будуть дуже м'якими та соковитими.
Інгредієнти:
- 450 г цукру
- 1/2 ч л лимонної кислоти
- абрикоси
Спосіб приготування:
1. Абрикоси помийте і розріжте навпіл, видаліть кісточки.
2. Щільно викладіть половинки абрикосів у банку, але не притискаємо їх. Залийте окропом, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.
3. Після цього зливаємо сироп у каструлю, додаємо цукор та лимонну кислоту, перемішуємо та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, розливаємо сироп по банках і закручуємо.
4. Перевертаємо банки вгору дном і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала