Панакота – це елементарний літній десерт, який не потрібно випікати. В основі ніжна вершкова маса, а також желе. Зверху можна додати будь-які фрукти і ягоди. Зараз найсмачніше буде використати свіжу малину.
Ідея приготування малинової панакоти опублікована на сторінці фудблогерки Анни з ніком ann food в Instagram. Можна подавати в креманках або звичайних склянках.
Інгредієнти:
- вершки 33% – 250 мл.
- молоко – 150 мл.
- цукор – 70 г
- ванільний цукор – 10 г
- желатин – 7 г
- вода для желатину – 50 мл.
- желе
- малина – за смаком
- мʼята для прикрашання
Спосіб приготування:
1. Желатин заливаємо водою і залишити для набухання.
2. Змішати вершки, молоко, цукор та ванільний цукор.
3. Варити на маленькому вогні, не доводячи до кипіння.
4. Коли почне йти пара – зняти з вогню.
5. Додати желатин та перемішати до його розчинення.
6. Охолодити до кімнатної температури, розлити у форми та залишити у холодильнику до застигання.
7. Желе готувати згідно інструкції на пачці та залишити для охолодження.
8. Коли вершкова маса повністю застигне – викласти зверху малину.
9. Залити ягідним желе та залишити в холодильнику до повного застигання.
10. Прикрасити мʼятою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Кисіль з малини
- Желе з малини
- Компот із малини