Зараз найспекотніший період року, під час якого організм починає буквально вимагати чогось охолоджуючого та освіжаючого. В такі дні деколи навіть не хочеться думати про їжу, але без неї, як відомо, не обійтись.
Фудблогерка Ольга Рябенко представила в Instagram рецепт страви, яка ідеально підійде для вживання в найбільш спекотні дні. Вона розповіла, як правильно приготувати холодний борщ, що прийдеться всім до смаку.
Інгредієнти
- Буряк варений або запечений – 400 гр
- Огірки – 3 шт
- Яйця варені – 4 шт
- Кріп
- Зелена цибуля
- Кефір – 1 л
- Вода – 1 л
- Сіль
- Цукор
- Лимонна кислота
Спосіб приготування
1. Зелень дрібно нарізати і відправити в каструлю. Можна посолити і перетерти ложкою, щоб зелень дала більше смаку і аромату.
2. Варений буряк, яйця та свіжі огірки натерти на велику тертку.
3. Залити все кефіром і розбавити водою до потрібної густоти (приблизно 1:1).
4. За смаком додати сіль, цукор, лимонну кислоту чи лимонний сік.
5. Дати настоятися в холодильнику протягом кількох годин.
На OBOZ.UA є й інші рецепти борщу:
- З куркою
- Класичний
- З помідорами