Домашні огірки на зиму можна консервувати з часником, спеціями, листям ягід, кетчупом, гірчицею. Важливо пам'ятати, щоб огірки були хрусткими, їх потрібно на 2:00 помістити в холодну воду.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних консервованих огірків із кетчупом та спеціями.
Інгредієнти:
- огірки
Для маринаду 5 л. банок:
- 7 склянок води по 200 г
- 1 склянка оцту
- 2 ст.л.солі
- 1 склянка цукру
- 8 ст. кетчупа чилі
- парасолька кропу, листя хрону, часник, перець горошком
Спосіб приготування:
1. Огірки добре помийте, відріжте кінчики та залиште на 2 години у воді.
2. Для маринаду: все змішайте та доведіть до кипіння 5 хвилин.
3. У чисті банки викладіть кріп, хрін, часник, перець, огірки та залийте гарячим маринадом.
4. Стерилізуйте, накрийте кришкою та готуйте рівно 10 хвилин з моменту закипання.
5. Закрутіть банки, переверніть верх дном і накрийте теплим рушником. Залишіть до повного остигання!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні огірки із соєвим соусом
- Квашені огірки з хріном та зеленню
- Ніжинські огірки без оцту