![Пухкі вареники з вишнею: фудблогер поділився бабусиним рецептом](https://thumbor.my.ua/jIfIKoufkDVnAN3df1zbGbHwrFA=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5c8be7dd2b4984d4e207d1eac6b0c5fa.jpg)
Пухкі вареники з вишнею: фудблогер поділився бабусиним рецептом
Пухкі вареники з вишнями – це страва, яка в мільйонів українців асоціюється із безтурботним дитинством та літом, проведеним в селі в бабусі. Вона не тільки смачна, але й викликає найтепліші спогади.
Фудблогер Володимир Ярославський точно відноситься саме до такої категорії людей. Тому, у своєму Instagram він представив рецепт пухких вареників із вишнею, за який готувала ще його бабуся.
Інгредієнти для тіста
- Кефір – 200 мл
- Борошно – 300-350 гр
- Сода – 5 гр
- Сіль – дрібка
Інгредієнти для начинки
- Вишня
- Цукор
Спосіб приготування
1. У кефір додаємо сіль та соду. Швидко перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо тісто. Даємо йому полежати 20-30 хв.
2. Тісто валкуємо на столі товщиною 3 мм, вирізаємо маленькі кола.
3. На кожен шматочок тіста кладємо вишню без кісточки, щойно викачану в цукрі і швидко закриваємо краї.
4. Варимо на парі протягом 3-4 хвилин.
5. Змащуємо вершковим маслом та подаємо зі сметаною.
На OBOZ.UA є й інші рецепти вареників:
- З м’ясом
- Пісні з картоплею
- По-польськи