Огірки на зиму можна консервувати із гірчицею, листям ягід, а також оцтом, кетчупом. А ще їх можна квасити та маринувати.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних, хрустких та простих у приготуванні квашених огірків.
Інгредієнти:
- Огірки
- Сіль
- Зелень: листя хрону, парасольки кропу, листя вишні та смородини
- Спеції: лавровий лист, чорний та ароматний перець, часник
Спосіб приготування:
1. На дно чистих банок викладіть зелень та спеції.
2. Наповніть банки щільно огірками, додайте сіль із розрахунку, що на 1 літр – 1 столова ложка солі. Залийте чистою холодною водою, закрийте кришками і залиште при кімнатній температурі на 3 дні.
3. Потім злийте весь розсіл у каструлю, додайте трохи чистої води. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Утворюватиметься піна – зніматимете її шумівкою.
4. Розсолом, що кипить, залийте огірки і герметично закрийте!
Огірки потрібно зберігати у темному, холодному місці!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні огірки із соєвим соусом
- Малосольні огірки з насінням гірчиці
- Мариновані огірки "Кривава Мері"