Цибулеві голубці – це цікава інтерпретація традиційної української страви. В різних регіонах країни голубці готують по-різному. Хтось загортає начинку у капусту, хтось – у виноградне листя. Ну а хтось – у цибулю.
Як правильно приготувати цибулеві голубці точно знає шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво. В Instagram він розповів, скільки потрібно їх варити, щоб цибуля залишилась цілою.
Інгредієнти
- Цибуля – 3 шт
- Морква – 2 шт
- Часник – 3 зуб
- Фарш – 500 гр
- Рисова крупа – 1 скл
- Гранатовий сік – ¼ скл
- Свіжа м’ята
- Сік лимону – ½ шт
- Томатне пюре – 2 ст.л.
- Кедрові горіхи – 40 г
- Сіль – за смаком
Інгредієнти для соусу
- Вода, в якій варилась цибуля – 2,5 скл
- Томатне пюре – 2 ст.л.
- Гранатовий сік – ¼ скл
- Сіль – 2 ст.л.
Спосіб приготування
1.Дві цибулини очистити, розрізати з одного боку до центру і варити в підсоленій воді близько 20 хв.
2. Цибулю дістати, а воду зберегти для приготування соусу.
3. На сковорідці з невеликою кількістю олії обсмажити третю цибулину до золотистості, додати моркву, часник і смажити 3 хв, помішуючи.
4. Додати фарш і обсмажити, поки мʼясо не змінить колір.
5. Додати сік гранату, помідорне пюре, нарізану мʼяту й обсмажити. Зробити начинку, додавши до засмажки рис.
6. З вареної цибулі зцідити воду, яка залишилась та відокремити кожен шар.
7. Сформувати голубці, скласти в широкий низький горщик, застелений пергаментом, близько один до одного.
8. В каструлі змішати гранат, сіль і томатне пюре.
9. Додати воду, в якій ми варили цибулю, довести до кипіння і залити соус в каструлю з цибулею.
10. Накрити пергаментом та фольгою. Відправити в духовку, розігріту до 180° на 2 години.
На OBOZ.UA є й інші рецепти голубців:
- Голубці з грибами
- Голубці з картоплею
- Голубці в духовці