MY.UAНовини
Путін у відчаї, він легко може прорахуватися: розмова з ексаналітиком ЦРУ
Путін у відчаї, він легко може прорахуватися: розмова з ексаналітиком ЦРУ

Путін у відчаї, він легко може прорахуватися: розмова з ексаналітиком ЦРУ

Про це в ексклюзивній розмові 24 Каналу сказала колишній аналітик ЦРУ з питань КНДР Сью Мі Террі. Також вона оцінила ризики співпраці двох диктаторів для України та світу, а також сказала, як Путін може прорахуватися у цій "дружбі".

Наскільки далеко може зайти співпраця Росії та КНДР

Кім Чен Ин висловив підтримку Росії у війні проти України, також він підписав оборонний пакт з російським диктатором Владіміром Путіним. Наскільки далеко може зайти ця співпраця?

Північна Корея підтримує Путіна та Росію, зокрема їхні військові дії в Україні. Ми знаємо, що КНДР вже відправила до Росії понад 11 тисяч контейнерів з боєприпасами, артилерійськими снарядами та іншим військовим обладнанням. Тож вже тоді події розвивалися досить тривожно. Але тепер укладання оборонного пакту може стати фундаментом для відправлення північнокорейських робітників чи, можливо, навіть і солдатів для війни в Україні.

Отже, на додаток до всієї зброї, артснарядів та ракет, вони можуть відправляти й людей воювати в Україні. Це дуже тривожний розвиток подій.

Як США мають реагувати на можливе введення військ КНДР в Україну

На вашу думку, як Сполучені Штати повинні відреагувати на можливість введення наземних військ КНДР до України. І яка ймовірність того, що Росія може натомість відправити своїх військових на кордон з Північною Кореєю?

Північна Корея вже перебуває під жорсткими санкціями. Це одна з найбільш санкціонованих країн у світі. Це вже держава-вигнанець, тож у нас залишилося не так багато важелів впливу на КНДР.

У 2018 році експрезидент США Дональд Трамп тричі зустрічався з Кім Чен Ином, але після провалу саміту в Ханої, діалогу між США та Північною Кореєю не було. Тож, на жаль, на КНДР у нас мало важелів впливу. Та й на Росію теж. На Росію наклали жорсткі санкції, вона також перебуває в ізоляції, тому дуже складно ще щось зробити.

Єдине, до чого можуть вдатися Сполучені Штати, – це продовжувати співпрацю з нашими європейськими та азійськими союзниками, підтримувати цю коаліцію. До речі, зараз США, Південна Корея та Японія посилили свою тристоронню співпрацю після проведення історичного саміту у Кемп-Девіді торік.

Але, крім цього, важко чинити ще якийсь тиск на Північну Корею та Росію лише тому, що вони не збираються нас слухати. Такою є жорстка реальність нинішньої ситуації.

Чому Кім Чен Ин пішов на співпрацю з Путіним

Чому все ж Кім Чен Ин публічно підтримав війну Росії проти України саме зараз? Чи вважаєте ви це своєрідним посланням Заходу?

Що ж, для Північної Кореї Сполучені Штати є заклятим ворогом №1. Але Північна Корея уже ізольована, тож Кім Чен Ину потрібні друзі. Росія, очевидно, бореться зі Сполученими Штатами – найбільшим ворогом Кім Чен Ина. Він вважає, що у світі немає іншої країни, яка б становила більшу загрозу для КНДР, ніж США. Тому логічно, що Кім Чен Ин звернувся до Росії та хвалить усе, що робить Путін. Йому просто потрібні союзники.

Звичайно, Китай є іншою найважливішою країною для Північної Кореї, тому що 90% торгівлі КНДР припадає на КНР. Китай є найважливішим торговельним партнером, ключовим покровителем та союзником Північної Кореї. Але насправді з погляду Кім Чен Ина є логіка у тому, щоб звернутися по допомогу до Владіміра Путіна.


Путін і Кім Чен Ин підписали договір про співпрацю / Getty Images

Як Китай ставиться до зближення Росії та Північної Кореї

Як ви оцінюєте позицію Китаю щодо цього? Що думає Китай про співпрацю Північної Кореї та Росії?

Думаю, Китай конфліктує з цього приводу. З одного боку, якщо Сполучені Штати відвертають увагу на інші події у світі, – це добре для Китаю. Якщо США "загрузнуть" у війні Росії та України – це також добре для Китаю.

З іншого боку, Китай не хоче зміцнювати тристоронні відносини США, Японії та Південної Кореї. Пекін не хоче більшої кількості військових навчань та тренувань на Корейському півострові. Китай не хоче хаосу та нестабільності, бо це посилює напругу на Корейському півострові.

Тому, думаю, що для Пекіна це досить суперечлива ситуація, і вони дуже уважно спостерігають за цими подіями.

На вашу думку, як Китай може відреагувати на зближення КНДР та Росії?

Вони доволі мовчазні, не говорять про це вголос. Але як Китай мав би відреагувати? Варто розуміти, що є певні спільні інтереси у Китаю та Сполучених Штатів, адже обидві країни не хочуть нестабільності на Корейському півострові. Нікому не потрібен хаос, ніхто не хоче подальшої ескалації.

Тож думаю, що Пекін повинен співпрацювати з адміністрацією Байдена та намагатися впливати як на Путіна, так і на Кім Чен Ина. Тому що Китай, ймовірно, єдина країна у світі, яка має якийсь вплив на них двох.


Сі Цзіньпін єдина людина, хто може повпливати і на Путіна, і на Кім Чен Ина / Getty Images

За яких умов Південна Корея дасть зброю Україні

Уряд Південної Кореї запропонував озброїти Україну у відповідь на співпрацю Росії та КНДР у межах їхнього оборонного пакту. Які шанси того, що Сеул справді змінить свою політику?

Побачимо. Річ у тім, що Південна Корея має бути дуже обережною у цьому питанні. Думаю, що вони хочуть допомогти Україні, але Путін також пригрозив уряду Південної Кореї, заявивши, що пряме надання Києву озброєння було б перетином "червоних ліній".

Путін поки не надав Північній Кореї високочутливі та високоточні технології, але погрожує зробити це, якщо Південна Корея напряму підтримає Україну. Як на мене, якщо південнокорейський уряд змінить свою політику, то лише у разі наявності розвідданих, які вказували б на те, що Путін передає чутливі військові технології до КНДР.

Як, на вашу думку, уряд Південної Кореї сприймає такі погрози з боку Росії?

Вони ставляться до них дуже серйозно. Південнокорейці дуже стурбовані кількома речами. Насамперед підтримкою Росії з боку КНДР, зокрема передачею боєприпасів, артснарядів та ракет. Правда в тому, що Південна Корея не хоче, аби Росія перемогла Україну.

Крім того, Південній Кореї не до вподоби те, що озброєння КНДР протестують на полі бою в Україні. Але найбільше Сеул стурбований тим, що Путін передасть Північній Кореї технології, які посилять її зброю масового знищення, зокрема їхню ракетну програму. КНДР і без того вже модернізує та розширює свої спроможності. А Путін багато у чому може допомогти Північній Кореї. Наприклад, посилити ракетну програму КНДР, і це є великим занепокоєнням для Південної Кореї.

Разом з тим, навіть якщо Південна Корея захоче допомогти Україні, то Сеул все одно буде стурбований, що це може прискорити рішення Путіна про передачу чутливих технологій Північній Кореї. Тож це дуже заплутана ситуація.

Чи дійсно Путін може передати КНДР небезпечні технології

Ви думаєте, що Владімір Путін все ж надасть Північній Кореї ці чутливі технології?

Ніхто, звичайно, не знає, що у Путіна в голові. Деякі з цих боєприпасів та артилерійських снарядів є архаїчними та погано функціонують. Тож чи справді в обмін на це Путін передасть технології – невідомо.

Але той факт, що Путін зараз відвідав Північну Корею та підписав оборонний пакт, свідчить про певний рівень відчаю з боку російського диктатора. Отже, це викликає занепокоєння. Зараз інша епоха, йому байдуже на нерозповсюдження зброї. Путін зараз втрачає будь-яку надію на співпрацю з європейцями, тож кидає жереб на жалюгідну Північну Корею, яка посідає 198 місце у світі за рівнем розвитку економіки.

Тож у цьому випадку викликає занепокоєння те, що Путін таки може поділитися чутливими технологіями з Північною Кореєю.

Росія може піти на нові небезпечні співпраці

Чи відчуваєте ви, що зараз у світі формується "вісь зла", і російський диктатор Владімір Путін створює цю вісь шляхом співпраці з Північною Кореєю, Іраном та Китаєм?

Так. Знаєте, один з науковців Аналітичного центру Річард Фонтен нещодавно написав статтю у Foreign Affairs, назвавши це "віссю потрясіння" (з англ. The Axis of Upheaval – 24 Канал) між Росією, Китаєм, Іраном та Північною Кореєю. Звичайно, вони працюють разом.

На вашу думку, куди може зайти ця "вісь зла" в короткостроковій та довгостроковій перспективі?

Існує дискусія про те, чи ці відносини між Росією та Північною Кореєю є "шлюбом за розрахунком". Це більш короткострокова річ. Насправді Росія мала чи намагалась мати тісніші відносини з Північною Кореєю, у них були злети та падіння. Тож з одного боку це можна розглядати, як щось короткострокове – що залежить від розвитку війни в Україні.

Отже, якщо війна в Україні затягнеться, то відповідно мовиться про довгострокові відносини Росії та КНДР. Якщо ж війна завершиться, то, можливо, Росія захоче відвернутися від Північної Кореї.

Утім, Путін вперше за 24 роки відвідав Північну Корею та підписав оборонний пакт, тож складається враження, що зараз відбувається щось глобальніше. Є відчуття, що щось безповоротно змінилося.

Чи може відчай Путіна призвести до нових подібних подорожей по світу та інших незвичних співпраць Росії з іншими країнами-вигнанцями?

Звичайно. Путін не може відвідувати багато місць. Є не так багато країн, які готові підтримати Росію, але він би міг спробувати налагодити зв'язок з цими державами-вигнанцями.

Але чи не здається вам, що Сполучені Штати могли б зробити щось більше, щоб запобігти новим небезпечним альянсам у світі? Тобто чи не думаєте ви, що США мають більше можливостей для цього, але поки не наважуються діяти?

У який спосіб? Не схоже, що Путін слухатиметься Байдена. Не схоже, що Кім Чен Ин слухатиметься Байдена. Є лише дві речі, які можуть зробити США: більше підтримувати Україну та працювати з європейськими та азійськими союзниками.

Яку помилку може зробити Путін

Також представники південнокорейського уряду заявили, що якщо Росія надасть Північній Кореї певні чутливі технології, ракети великої дальності чи іншу високоточну зброю, то Південна Корея може надати Україні свою зброю. Чи вважаєте ви це "червоними лініями" для уряду Південної Кореї?

Безумовно. Наразі Південна Корея вагається щодо прямої підтримки України, тому що вони стурбовані погрозами Путіна про передачу технологій КНДР. Але якщо Сеул побачить, що Путін уже це робить, то ніщо його не зупинить. Тож президент Південної Кореї не блефує, коли каже, що збирається допомагати та підтримувати Україну, якщо Росія підтримає Північну Корею.

Тож чи означає це, що візит Путіна до Кім Чен Ина може призвести до негативних наслідків для нього самого?

Що ж, Північна Корея збирається послідовно допомагати Росії, а Південна Корея збирається допомагати Україні. Тож я не знаю, чи обов'язково це матиме негативне забарвлення, чи, можливо, це залежить від того, наскільки далеко Південна Корея готова піти.

Гадаю, що Путін розраховує на те, що президент Південної Кореї все ж не підтримає Україну напряму. Він сподівається, що це лише риторика, а не фактична зміна політики.

Чи не думаєте, що Путін у цьому прорахувався?

Путін прорахується, якщо надасть КНДР чутливі технології та вважатиме, що люди про це не дізнаються.

Про проблеми зі здоров'ям Кім Чен Ина

В одному зі своїх інтерв'ю CNN ви сказали, що Кім Чен Ин виглядав не дуже здоровим під час перемовин з Росією. Чи можете ви розповісти про це детальніше?

Це був просто коментар, тому що ведучий запитав мене про це. Це не коментар від медичного фахівця. Я, звісно, не є лікарем та не оглядала Кім Чен Ина. Але я дивилась на кадри з Кім Чен Ином. Були часи, коли він виглядав здоровішим, а зараз виглядає, що він сильно набрав вагу. Це те, що я побачила неозброєним оком, адже спостерігала за Кім Чен Ином впродовж кількох останніх років.

Ми знаємо, що в його історії хвороб були серйозні проблеми: від діабету і до високого тиску та ожиріння. Але проблеми зі здоров'ям у Кім Чен Ина – це не діагноз, я не лікар. Але це те, що кожен, хто уважно подивився відео чи фотографії, зможе зрозуміти.


Кім Чен Ин має нездоровий вигляд / Getty Images

Як північнокорейський диктатор тримає владу

Як би ви могли оцінити стабільність та стійкість режиму у КНДР? Що північнокорейці думають про власного лідера і чи справді підтримують його?

Неможливо знати, що насправді думають північнокорейці, адже КНДР – одна з найбільш закритих держав у світі. Але якщо розглядати стабільність у Північній Кореї, часто доводиться звертати увагу на те, що дозволяє режиму продовжувати існувати. Ми називаємо це "стовпами стабільності". Підтримка еліти – один з них. Якщо еліти підтримують режим, то він, відповідно, відносно стабільний.

Насправді немає значення, що думає суспільство, тому що воно не має права голосу. У середині 1990-х, у роки голоду, загинули мільйони людей. Але еліти все одно підтримували режим, тому він існував.

Отже, є підтримка еліти, є іноземна допомога. Якщо не буде зовнішньої допомоги, то економічна ситуація в КНДР буде жахливою. Але у нас все ще є Китай та Росія, які постачають Північній Кореї продовольство, нафту та все інше. Так і зберігається режим. Подивіться на ідеологічну індоктринацію, монополію на інформацію – північнокорейці з цим борються. Вони не хочуть, щоб будь-яка інформація ззовні потрапила до Північної Кореї. Так вони підтримують стабільність режиму.

Не менш важливою є тактика страху та система спостереження, яка реально контролює населення. Отже, щоб оцінити стабільність у Північній Кореї, потрібно розглядати ці фактори та бачити, як вони діють.

Я вважаю, що нам потрібно надсилати інформацію в Північну Корею. Проникнення інформації – це одна з найважливіших речей, які ми можемо зробити. З вдосконаленням технологій, таких як USB-накопичувачі, режим не може повністю перекрити доступ до інформації ззовні. Деяка інформація заходить з кордону Китаю та Південної Кореї. Тому ми повинні допомогти жителям КНДР краще розуміти, що відбувається у світі.

Як можливе переобрання Трампа вплине на стосунки з КНДР

Що ви очікуєте від Дональда Трампа щодо Північної Кореї в разі його президентства?

Ніхто не може говорити за Дональда Трампа, крім нього самого. Але я думаю, що і Путін, і Кім Чен Ин хочуть, щоб Трамп був переобраним.

З погляду Північної Кореї – Трамп все одно кращий за Байдена. Кім Чен Ин принаймні тричі сідав за стіл переговорів з тодішнім президентом Трампом. Трамп ставив під сумнів альянс США та Південної Кореї, ставив запитання, навіщо американські війська у Південній Кореї – для нього це було занадто дорого.

Він невеликий прихильник альянсів. Тому, звісно, для КНДР краще, щоб до влади прийшов Трамп. Єдине, у чому Трамп був послідовним протягом десятиліть – це в тому, що ставив під сумнів розміщення військ у Південній Кореї та альянси. Він говорив про це ще з 1990 року.

Тому і для Путіна, і для Кім Чен Ина Трамп – кращий. Ми багато разів чули, як Трамп хвалив Путіна за те, що він "сильний лідер" тощо. Це викликає занепокоєння.

Теги за темою
Владимир ПутинКНДР
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Письменник Махно: Війна спонукає до глобалізації української літератури
УкраинФорм
2024-10-05T22:36:06Z
Кіану Рівз дебютував у професійних трекових гонках
УкраинФорм
2024-10-05T20:27:55Z
Осінній плейлист: нові пісні про кохання, розставання та підтримку, які не можна пропустити
24tv
2024-10-05T18:33:45Z
Трендові головні убори на осінь: що в моді цього року
24tv
2024-10-05T18:18:46Z
Музична колаборація поколінь: Святослав Вакарчук і YAKTAK — «На нічному небі»
Storyboom
2024-10-05T18:13:58Z
Рок-музикант INTUI презентує альбом «Емпатія»
Storyboom
2024-10-05T17:55:21Z
Олена Кравець замилувала фото з молодшими 8-річними дітьми вдома: "Рідкісні хвилини"
TSN
2024-10-05T17:51:34Z
Відпрацював багато в Харківській області, – Злата Огнєвіч розповіла про батька-добровольця
24tv
2024-10-05T16:03:46Z
На Lviv BookForum презентували книгу про журналістику незалежної України «Від майданів до війни»
УкраинФорм
2024-10-05T15:45:39Z
На Харківщині сапери за допомогою роботизованих систем очистили 720 га земель
УкраинФорм
2024-10-06T02:33:02Z
Зростальний Місяць від 3 до 16 жовтня 2024 року: гороскоп для всіх знаків зодіаку
TSN
2024-10-06T02:24:19Z
У Валках на Харківщині відкрився офіс «Зроблено в Україні»
УкраинФорм
2024-10-06T02:15:20Z
Комусь доведеться зробити важливий вибір: гороскоп на 6 жовтня для всіх знаків зодіаку
24tv
2024-10-06T02:03:56Z
Астрологічний прогноз на 6 жовтня для всіх знаків Зодіаку: дізнайтесь, як краще провести неділю
Политека
2024-10-06T02:01:40Z
Близнятам варто рухатися вперед, а у Раків все зміниться: гороскоп за картами Таро на 6 жовтня 2024 року
TSN
2024-10-06T02:00:34Z
За добу на фронті відбулося 147 боїв: у Генштабі розповіли, де найгарячіше
TSN
2024-10-06T02:00:33Z
Дощі та до 20°C тепла: прогноз погоди на 6 жовтня
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T02:00:07Z
Фахівці ООН допомогли розмінувати 18 гектарів полів на Харківщині - ОВА
УкраинФорм
2024-10-06T01:12:10Z
Українцям показали, на яких АЗС найнижчі ціни на бензин, дизель та автогаз
Хвиля
2024-10-06T02:06:53Z
Фіцо планує переконати Україну не припиняти транзит газу з РФ
1News
2024-10-06T00:22:55Z
Найбільший банк Кіпру від 2022 року закрив 20 тисяч рахунків росіян
УкраинФорм
2024-10-05T23:54:42Z
Працюють без світла: monobank виходить на ринок POS-терміналів
Хвиля
2024-10-05T23:12:48Z
Купівля та продаж доларів: чи впливає рік випуску на вартість валюти
24tv
2024-10-05T21:21:45Z
Верховний суд Бразилії заявив, що соцмережа X сплатила штрафи не на той банківський рахунок
УкраинФорм
2024-10-05T20:51:35Z
Буде ще дорожче: сметана, сир та інша "молочка" стане справжньою розкішшю
Знай
2024-10-05T20:51:12Z
Обмін "старих" доларів на "нові": що варто знати про цю операцію
24tv
2024-10-05T19:48:19Z
Ціни на продукти та товари в Україні стрімко летять вгору: НБУ розкрив причини
GlavRed
2024-10-05T19:27:42Z
Єврокомісар закликав країни ЄС накопичити запаси снарядів, щоби бути готовими до ймовірної війни
УкраинФорм
2024-09-23T15:00:59Z
Ізраїльська армія завдала нових ударів по Бейруту
TSN
2024-10-06T02:33:36Z
Іран висунув умови для припинення вогню в Лівані
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T01:30:13Z
Політичний діяч озвучив, на які гроші живе Путін та яка категорія росіян біднішає першочергово
24tv
2024-10-06T01:27:30Z
Посол РФ у США завершив роботу і повернувся до Москви
ZN UA
2024-10-06T00:58:17Z
В Росії відновились підпали від партизанів: до чого призведе їх збільшення
24tv
2024-10-06T00:33:42Z
Кориневич: Формат створення спецтрибуналу на базі угоди між Україною і Радою Європи є найперспективнішим
УкраинФорм
2024-10-06T00:16:16Z
Стало відомо, де просунувся ворог - Deep State
TSN
2024-10-05T23:45:32Z
На кордоні з Польщею не працюють деякі пункти пропуску: у чому причина
24tv
2024-10-05T23:00:29Z
З Днем територіальної оборони України: найгарніші привітання у картинках, прозі й віршах
24tv
2024-10-06T02:33:14Z
Військовозобов'язаним готують нові штрафи: що зміниться найближчим часом
Знай
2024-10-06T02:30:56Z
Кремль продовжить набір нових військових через систему криптомобілізації — ISW
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T02:06:34Z
Вибухи пролунали у кількох українських містах та регіонах
TSN
2024-10-06T02:00:35Z
Начальник ГУР нагородив чеського волонтера Яна Веверку
УкраинФорм
2024-10-06T01:30:16Z
Шведські благодійники передали на Вінниччину 8 автобусів для перевезення школярів
УкраинФорм
2024-10-06T00:57:26Z
Рівень смертності зашкалює: розкрито деталі демографічної катастрофи
GlavRed
2024-10-06T00:27:10Z
Названо прізвисько принца Гаррі, про яке він хотів би не згадувати
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T00:00:55Z
Творчого натхнення і професійного розвитку: гарні привітання з Днем вчителя у прозі та віршах
24tv
2024-10-05T23:36:44Z
Лунін провів перший "сухий" матч за Реал в сезоні: шалена гармата принесла мадридцям перемогу
24tv
2024-10-05T21:55:02Z
Інтер — Торіно 3:2 Відео голів та огляд матчу Серії А
Football.ua
2024-10-05T21:49:11Z
Карвахаль у сльозах покинув поле на ношах у матчі з Вільярреалом
Football.ua
2024-10-05T21:43:39Z
Реал з Луніним обіграв Вільярреал
Football.ua
2024-10-05T21:02:57Z
Вінісіус Жуніор отримав травму в матчі з Вільярреалом
Football.ua
2024-10-05T20:55:00Z
Хет-трик Тюрама приніс Інтеру перемогу над Торіно
Football.ua
2024-10-05T20:46:41Z
Ребров викликав у збірну України новачка з Олександрії: через нього був скандал у грі з Шахтарем
24tv
2024-10-05T20:19:38Z
Манчестер Сіті — Фулгем 3:2 Відео голів та огляд матчу АПЛ
Football.ua
2024-10-05T19:43:46Z
Дубль Буркардта допоміг Майнцу обіграти Санкт-Паулі
Football.ua
2024-10-05T19:22:19Z
Гороскоп на завтра 7 жовтня: Стрільцям - дивовижна динаміка, Тельцям - захист Всесвіту
GlavRed
2024-10-06T01:51:14Z
У Китаї поширюється смертельна хвороба: 4 людей померли від нової інфекції
24tv
2024-10-05T20:24:30Z
Їжте квашену капусту якомога частіше і позбавтеся целюліту: чим ще корисний зимой смаколик
Знай
2024-10-05T18:51:56Z
«Майбутнє є!»: Danone спільно з МОЗ запускає масштабну соціальну ініціативу, що посилить систему медичної реабілітації
VGorode
2024-10-05T17:12:46Z
Вчені розкрили причини слухових галюцинацій
360ua.news
2024-10-05T15:00:54Z
Низка популярних трав'яних добавок погіршують здоров'я печінки – це може бути смертельно
24tv
2024-10-05T14:15:04Z
Вчені знайшли можливе просте рішення від болю в спині
Portaltele
2024-10-05T13:55:18Z
Це перетворює їжу на отруту: в жодному разі не розігрівайте страву в такий спосіб
24tv
2024-10-05T13:24:33Z
Лікар розповів кому і чому не можна пити каву
360ua.news
2024-10-05T12:57:23Z
У Києві прогримів вибух: що сталося
TSN
2024-10-06T02:00:29Z
Запускали феєрверки під час війни: у Запоріжжі невідомі гучно "відсвяткували" у спальному районі
24tv
2024-10-06T00:03:43Z
Атака дронів: на Київщині пролунали вибухи
1News
2024-10-05T23:48:45Z
У Полтавській області у пожежі загинула ціла сім'я
TSN
2024-10-05T23:45:07Z
Республіканка Марджорі Тейлор Грін заявила, що ураган "Хелен" має штучне походження
ZN UA
2024-10-05T22:25:51Z
У Харкові косметологиню підозрюють у вбивстві клієнтки через передозування анестетика
Украина Криминальная
2024-10-05T21:57:12Z
У Туреччині жінка з рушницею увірвалася до пологового будинку й взяла людей у заручники
24tv
2024-10-05T21:54:57Z
У Карпатах заблукав киянин, прямуючи за кордон до Словаччини по «карті» за $2000
InternetUA
2024-10-05T20:40:38Z
На Сумщині війська РФ скинули з дрона вибухівку на автобус - троє поранених
УкраинФорм
2024-10-05T20:03:59Z
Ребус для тих, у кого чудовий зір: треба за 8 секунд знайти цифру 808
GlavRed
2024-10-06T02:33:41Z
Чому неправильно казати "вихідний день": яку поширену помилку робить багато людей
GlavRed
2024-10-06T01:18:12Z
Куди ставити сумку за етикетом у ресторані - на стіл, на підлогу або за спиною
GlavRed
2024-10-06T00:27:00Z
Вас не зможуть обманути: як легко відрізнити сир від сирного продукту
24tv
2024-10-05T21:51:45Z
Після багаторічної перерви відновили будівництво найвищого хмарочоса світу
InternetUA
2024-10-05T20:52:34Z
Як обрізати сливу для щедрого врожаю у наступному році: хитрощі садівників
Политека
2024-10-05T20:31:21Z
Курка в клярі з бататом: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав ситну вечерю без клопоту
Политека
2024-10-05T20:00:14Z
Як доглядати за ґрунтом восени, щоб покращити родючість: важливі поради городників
Политека
2024-10-05T19:35:16Z
Затхлий запах з шафи щезне назавжди: цей засіб допоможе
24tv
2024-10-05T19:15:18Z
Нові правила оренди автомобілів: що пропонують змінити для водіїв
Хвиля
2024-10-05T20:18:09Z
В Україні оновили вікові обмеження для водіїв: хто не зможе сісти за кермо
Хвиля
2024-10-05T19:45:38Z
В Одесі помічено лімузин Cadillac від улюбленого кузовного ательє Дональда Трампа
AutoCentre
2024-10-05T16:46:03Z
Молодший брат Juke: представлено найдешевший кросовер Nissan за $7100
Фокус
2024-10-05T16:00:35Z
Більше ця проблема не потурбує: як впоратися із запріванням скла в авто
Знай
2024-10-05T14:51:01Z
У Києві помічено рідкісний електрокрос Fisker Ocean
AutoCentre
2024-10-05T14:17:25Z
На аукціон виставили вінтажний суперкар Ferrari Анджеліни Джолі
Фокус
2024-10-05T14:15:37Z
В Одесі помічено лімузин Cadillac від улюбленого ательє Дональда Трампа
AutoCentre
2024-10-05T12:37:05Z
Пітеру Фальку довелося обирати машину для Коломбо, і ось чому він зупинився на Peugeot 403
24tv
2024-10-05T11:54:07Z
У ChatGPT з'явився новий інтерфейс для зручної роботи з текстами та кодом
InternetUA
2024-10-06T02:01:37Z
Motorola активізує стратегію оновлення програмного забезпечення
InternetUA
2024-10-06T01:01:53Z
У шматку каменю віком 2 млрд років вчені знайшли мікроби
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T00:30:01Z
Meta анонсувала нову ШI-модель для генерації відео та звуку
InternetUA
2024-10-06T00:01:46Z
WhatsApp додає функцію тегів для статусів, подібну до Instagram
InternetUA
2024-10-05T23:01:08Z
Вчені виявили, що лід на Землі стає дедалі небезпечнішим
ГЛАВКОМ NET
2024-10-05T23:00:03Z
Android 16 вводить режим покращеного захисту конфіденційності
InternetUA
2024-10-05T22:01:53Z
У Windows 11 24H2 швидкість копіювання файлів збільшена на 94%
InternetUA
2024-10-05T20:46:24Z
У США двоє шахраїв замінили 6000 підроблених iPhone на оригінальні за гарантією Apple
InternetUA
2024-10-05T20:13:26Z