MY.UAНовини
Відкинули окупантів і добиваємо на території Росії: розмова з комбатом про бої на Харківщині
Відкинули окупантів і добиваємо на території Росії: розмова з комбатом про бої на Харківщині

Відкинули окупантів і добиваємо на території Росії: розмова з комбатом про бої на Харківщині

Командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко у розмові з 24 Каналом розповів, що російські загарбники не мають успіхів на Харківщинівже 3 тижні. Більше про це та головну умову для контрнаступу України – читайте далі у матеріалі.

92 бригада просунулася на Харківщині

Щодо ситуації на фронті. Знаємо, що окупанти дуже активізувалися на Харківському напрямку. Є також інформація, що за останній тиждень вдалося з важкими боями потиснути противника з низки позицій.

Інтенсивність бойових дій не знижувалась ні на день. Вона зберігається дуже-дуже високою. Противник не мав останніх три тижні успіхів на полі бою. Тобто всі позиції, які утримуються Силами оборони, залишаються за нами.

Також Сили оборони здійснюють заходи з вибиття противника з передових позицій, які він зайняв і утримує. Кожна позиція вибивається зустрічним боєм. Противник пручається, як тільки може: застосовує і підтягує нові резерви, техніку, застосовує активну авіацію, засоби БпЛА і все, що у нього є на озброєнні.

Але Силам оборони, зокрема 92 окремій штурмовій бригаді, вдалося просунутись вперед, викинути противника з двох посадок і надійно там закріпитися. Вийшло відбити зворотні штурми противника і продовжувати тиснути, знищуючи його також дистанційно на території Росії. Використовували як артилерійські засоби, так і ударні БпЛА.

Ситуація на Харківщині: дивіться на карті

Про 14 неукомплектованих бригад

Президент Володимир Зеленський сказав, що ситуація на фронті зараз проблемна, але не патова. Через затримку в постачанні Україні західної зброї ми маємо зараз 14 неукомплектованих бригад. Якщо я правильно розумію, є кому воювати, але немає чим і як?

Не зовсім так. Я б не коментував укомплектованість бригад. Це не мій рівень компетенції.

На певних відтинках, де була патова ситуація, Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію і перемкнути на себе тактичний стимул. Бо переданого озброєння стало значно більше. Гармати почали працювати сильніше та наполегливіше. А це значить, що ми отримали можливість додатково дистанційно бити по ворогу.

Наведу максимально зрозумілий приклад. Уявімо собі, що два боксери перебувають на рингу. Один може бити підряд 11 разів, інший – всього 1 раз рівнозначно за силою може йому відповісти. Переграє тільки той, хто може бити достатньо влучно. Але це справа надзвичайно високої професійності, мотивованості та стійкості. Інколи від цих 11 ударів можна звалитись.

Точно те саме і з артилерійськими боєприпасами. Коли ворог міг завдавати 11 – 12 ударів на наш 1 – це дуже і дуже суттєвий розрив. І так чи інакше затримка з допомогою від наших партнерів призвела до тих наслідків, які ми зараз маємо на полі бою.

Це і часткова окупація наших територій, і часткове вибиття Сил оборони з вигідних для нас позицій. Коли зброя почала надходити в більшій кількості, тоді вдалося на поточний момент на низці напрямків призупинити просування противника. І навіть вдалося на Харківському напрямку проводити зворотні ударно-штурмові дії, деокуповуючи нашу територію.

Тому питання в чому? Озброєння багато не буває. Наші дипломати роблять більш ніж достатньо, за моїм переконанням, щоб ми отримували сталі пакети допомоги не тільки від США, а від інших країн-партнерів. І не одноразові пакети допомоги, а розраховані на 5 – 10 років в перспективі. Йдеться як про фінансову допомогу, так і про допомогу технікою та боєприпасами.

Це дуже складна робота. Але українським представникам вдається робити це максимально ефективно і якісно. Для того, щоб переговорні процеси були потужними, Сили оборони мають показувати результати на фронті. Для того, щоб мати достатню кількість засобів з такою динамікою бойових дій, ми маємо використовувати те, що надають партнери; те, що надає Україна; те, що надають українці донатами.

Ось ці три фактори дають той мінімальний баланс, щоб ситуацію можна було стабілізувати і щоб можна було говорити про певні успіхи на фронті.

Що стосується комплектації бойових бригад. Мається на увазі, що, якби США не затримували військову допомогу, то на сьогодні вже був би закінчений період навчання особового складу на те чи інше озброєння, і бригади вже повністю пройшли б бойове злагодження. Станом на сьогодні іноземне озброєння було б готове до виконання бойових завдань.

Через затримку з постачанням зараз певна кількість бригад перебуває в дуже інтенсивних навчальних процесах "сьогодні на позавчора". Але військова справа – це така штука, яку, на жаль, не можна виграти по часу. Там, де треба підготовка, там треба підготовка. Інакше це буде нерезультативно. Ось, напевно, що малося на увазі.

Головна передумова контрнаступу ЗСУ

Коли вдасться стабілізувати фронт, тоді можна буде говорити про контрнаступальні дії?

Для будь-якої наступальної дії має бути задум. Щоб відбувалися контрнаступальні дії, а не зустрічні бої, ми маємо позбавити противника можливості штурмувати. Там, де вдалося вибити ворога, знищити його логістику; противник втратив спроможність штурмувати, а ми накопичили сили і засоби для того, щоб його знищити, можна говорити про контрнаступальні дії.

На сьогодні йдеться про повзучу деокупацію наших територій: коли противник вибивається повільно; позиція за позицією; з максимальним збереженням як боєприпасів, так і нашого кадрового потенціалу.

Є ще важлива передумова для початку контрнаступальних дій. Це моя суб'єктивна думка, яка не відповідає загальному стану справ і позиції Генерального штабу, але я про це маю сказати. Це моя думка як громадянина України та як військовослужбовця. Я вважаю, що перед будь-якими масовими ударно-штурмовими, контрнаступальними діями повинна бути передумова – нам потрібно розібратися з ворожою авіацією.

Щоб розібратися з ворожою авіацією, Україні потрібні додаткові засоби протиповітряної оборони. А також дозволи від партнерів щодо завдання ударів вглиб Росії. Зокрема, по їхніх летовищах, щоб їхні літаки були знищені. А літаки, які вціліють, ворог буде змушений відтягнути далі.

Так ми отримуємо зниження інтенсивності застосування авіації з КАБами, яких у противника вдосталь. Тоді буде менший вогневий вплив по наших позиціях; менша можливість для противника підтримувати свої ударно-штурмові дії. Тоді можна сказати, що виконана одна з передумов для активних контрнаступальних дій.


Інтенсивність боїв не знижується ні на день / Shutterstock

Також обов'язково ми маємо бити не тільки по летовищах, а й по військових об'єктах; центрах прийняття рішень і по тому, що наповнює Росію грошима. Це, зокрема, нафтобази. Як ви знаєте, безпілотники працюють на цьому напрямку. Але вогневий вплив треба обов'язково посилювати завдяки високоточній зброї партнерів. Потрібен дозвіл.

Окупанти не почуваються безпечно в Росії

Ви знаєте, що був отриманий дозвіл на певну відстань. Чітко говорити не будемо, щоб не інформувати противника, але цей дозвіл отримали. І це змінило хід бойових дій.

Противник за лінією державного кордону перестав почувати себе в безпеці. Це змушує його відтягувати певні сили та засоби. Чим далі противник їх відтягує, тим більше часу йому необхідно для підходу до лінії державного кордону та переходу.

Це дуже просто, зараз поясню: чим довше противник рухається, тим більше можливості його своєчасно виявити. А чим швидше виявили, тим швидше можемо завдати удар і знищити його на підступах. Це дуже-дуже важливо. Цей дозвіл потрібно розширити, щоб ми могли бити достатньо глибоко по території Росії. Треба боротися з причиною, а не з тими наслідками, які ми маємо вже на території нашої держави.

Буквально днями з'явилася інформація, що США готові теж надати нам дозволи. Але це станеться лише, якщо Росія розширюватиме фронт. Як вважаєте, скільки їм треба цього розширення фронту? Невже їм недостатньо того, що зараз відбувається?

Знову-таки наголошую. Це моя суб'єктивна думка, яка не відображає позиції Генерального штабу чи ЗСУ. На мою думку, йде політична боротьба й таке собі політичне залякування.

Росія має спроможності на цей момент перейти лінію державного кордону на тих відтинках, де зараз немає активних бойових дій. Це об'єктивна реальність і правда. Відповідно наші партнери подають сигнал – якщо ви перейдете лінію, то ми дамо дозвіл на застосування зброї. Діють на випередження, але водночас це дещо запізно. Тому що противник вже відкрив додаткові фронти.

На момент, якщо противник відкриє ще декілька напрямків, то застосування високоточної зброї вглиб буде правильним рішенням. Але дещо із затримкою в часі. Будуть зовсім інші наслідки на самій території України.

Тож сьогодні маємо говорити про те, і дипломати про це кажуть, що ми не маємо чекати, доки противник посилить агресію проти України та свій натиск. Ми маємо протидіяти вже сьогодні. І за моїм переконанням, є всі шанси, що такі дозволи будуть отримані шляхом політичних перемовин. Ніхто не вірив, що дадуть стріляти по Росії, але дозвіл дали. І зараз завдання виконують успішно.

У кого зараз більше FPV-дронів

Днями в одному з інтерв'ю ви казали, що зараз перевага у кількості дронів все ще у росіян. Станом на сьогодні яке співвідношення FPV-дронів?

Треба дивитися категорії. Якщо винятково FPV-дрони, то на пріоритетних напрямках десь 1 до 2. На один наш противник має два. Ще пів року тому було 1 до 5.

Якщо казати про нічні FPV-дрони, то 1 до 3, 1 до 4. Противник все-таки має перевагу на поточний момент. І тому ми неодноразово проводимо збори; просимо громадян підтримати закупівлі тепловізійних камер, щоб наростити спроможність бити противника в нічний час.

Противник розуміє, що у нас засобів менше, ніж у нього. Основні свої переміщення він здійснює вночі. Але ми знаємо, де він буває. Ми знаємо, як він переміщається. Чим більше у нас дронів, тим більше ми можемо достатньо суттєво розвалити ворога. Тому, як ви бачите, за останній період, завдяки державним замовленням та постійній підтримці української нації, вдалося скоротити розрив.

Маю вам сказати, що на поточний момент, за моїм переконанням, більшість підрозділів застосовують FPV-дрони ефективніше, ніж ворог. Але не треба недооцінювати ворога. Так чи інакше вплив їхніх FPV-дронів, дронів зі скидами дуже інтенсивний та дуже високий. І, на жаль, також завдає нам суттєвої шкоди.

Про комунікацію між ЗСУ та цивільними

Військові вашого батальйону "Ахіллес" буквально днями організували цілий захід з молоддю у Дніпрі. Судячи з кадрів, дуже багато людей зацікавилися дронами.

Я щиро хотів би подякувати громаді міста Дніпро, кожному, хто сплачує податки. Бо саме завдяки бюджету, зокрема міському, надається підтримка і нашому підрозділу. Щиро дякую міській владі за організацію процесів; за організацію цього заходу. Нам надали все необхідне для того, щоб цей рекрутинговий захід можна було провести.

Це перший рекрутинговий захід, на якому я був особисто присутній. Зазвичай цим займається заступник з морально-психологічного забезпечення, заступник з озброєння. У мене на це, на жаль, переважно не вистачає часу. Але мені було цікаво побачити це все. Людей прийшло більше, ніж було посадкових місць. Комусь довелося стояти.

Люди ставили дуже цікаві запитання. Я думав, що деякі речі є очевидними, але ні. Є брак комунікації ЗСУ з цивільним населенням. Невідомість породжує страх та недовіру. Тому такі заходи обов'язково треба проводити.

Після цього, де було більш ніж 200 осіб, заявки до підрозділу заповнили 40. З них, я думаю, гарантовано 15 проходитимуть подальшу службу у нашому підрозділі.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Российский двойник Леонардо Ди Каприо отправился на «СВО». ФОТО
Новости Украины
2024-10-06T08:57:17Z
Российская певица двухтысячных впала в кому после попытки суицида
Comments UA
2024-10-02T20:15:54Z
Брак певицы с Украины и российского стриптизера трещит по швам
Comments UA
2024-09-29T20:15:32Z
"Кто бы мог подумать": Вакарчук признался в новой любви
Апостроф
2024-10-04T19:03:17Z
Тест: кто вы из нового поколения супермоделей?
Marie Claire
2024-10-06T09:01:49Z
Модный словарь: термины, о которых вы могли не знать
Marie Claire
2024-10-06T05:00:37Z
Катастрофически тяжело: вдова Виталия Билоножко рассказала о жизни после смерти мужа/Они прожили вместе более 40 лет
Апостроф
2024-09-23T14:15:10Z
Российская певица после развода рассказала правду о своем "идеальном браке"
Comments UA
2024-09-24T19:36:35Z
Украинская певица впервые откровенно рассказала, сколько "пластик" сделала
Comments UA
2024-10-03T19:51:13Z
Под Москвой застрелили бывшего "министра" "ЛНР": интересные подробности
Comments UA
2024-10-01T21:45:57Z
В Кремле отреагировали на желание Шольца поговорит с Путиным
Comments UA
2024-10-02T14:12:49Z
Украины больше нет: Трамп шокировал новым заявлением о войне
Comments UA
2024-09-26T07:31:07Z
"Война станет глубже и тяжелее в 2025-2026 годах": неутешительный прогноз Британии
GlavRed
2024-09-22T17:30:30Z
Украина получила от Израиля систему раннего оповещения о ракетных атаках Tzeva Adom
Фокус
2024-10-06T14:06:59Z
Скандал вокруг смерти комбата Игоря Гриба: выяснились жуткие подробности
Апостроф
2024-10-06T14:06:33Z
Против РФ сыграл придуманный ею миф. Почему враг недооценил наступление на Курщину
Comments UA
2024-09-26T17:42:31Z
В Газе освободили девушку, которую похитили в Ираке десять лет назад
Корреспондент
2024-10-04T03:52:29Z
Спикер Палаты представителей требует увольнения посла Украины в США
ZN UA
2024-09-25T20:22:50Z
У украинцев хотят отобрать льготы, придумали новую причину: появился законопроект
Политека
2024-09-26T18:04:35Z
Тарифы на электроэнергию вырастут: какие квитанции украинцам ждать с 1 ноября
Знай
2024-10-01T19:42:53Z
Подсолнечное и сливочное масло: цены в супермаркетах бьют рекорды
Знай
2024-09-29T16:06:42Z
Требовал 100 тыс. грн взятки: СБУ схватила топ-менеджера "Энергоатома"
Апостроф
2024-09-28T23:35:20Z
Пенсионерам старше 70 лет увеличат выплаты: условия и суммы
Знай
2024-10-06T13:36:26Z
Курс доллара: Нацбанк снова решил не покупать валюту
ZN UA
2024-10-06T13:17:08Z
Великобритания закрыла последнюю угольную электростанцию
Корреспондент
2024-09-30T11:24:45Z
Треть украинцев оценили действия власти для восстановления энергетики как неэффективные – опрос
ZN UA
2024-10-02T12:53:11Z
Украинцы могут остаться без стабильной мобильной связи зимой: в чем причина
Фокус
2024-09-30T13:15:44Z
Ситуация очень печальная: синоптик рассказала, когда в Украине ждать дождей
Апостроф
2024-09-29T09:03:41Z
Улицы Степана Бандеры и полка «Азов»: в Харькове требуют новых переименований
Comments UA
2024-09-23T14:06:55Z
Командир отделения ВСУ работал на россиян и сдавал позиции F-16
Фокус
2024-10-01T11:06:10Z
Командиры погнали в наступление: в Волчанске "исчезла" сразу рота оккупантов. ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-01T16:54:46Z
В ВСУ назвали потери россиян за неделю
Корреспондент
2024-10-06T13:57:44Z
В 11 областях Украины наблюдается отключение света: в чем причина
Comments UA
2024-10-06T13:45:42Z
На контрольном посту мужчина начал резать себе руки: кто его остановил
Comments UA
2024-10-04T13:21:51Z
Митинги против ВСУ в Покровской громаде: правда ли это
Comments UA
2024-09-23T15:30:29Z
Военные показали, как берут в плен оккупантов на Харьковском направлении
Корреспондент
2024-09-30T21:03:15Z
В Польше призвали вернуть украинских мужчин домой, и отправить на фронт
Знай
2024-09-29T20:12:36Z
Средиземноморская сказка: самая красивая принцесса Греции выходит замуж — первые фото
Marie Claire
2024-09-28T09:36:23Z
Умеров рассказал, как возросли темпы мобилизации в Украине
Хвиля
2024-09-23T17:30:59Z
Зачем нужно готовить из капусты 25 сентября и как защитить себя от порчи: приметы, обряды и запреты на Сергея
Знай
2024-09-25T02:03:35Z
В ГУР показали, как уничтожили российский ЗРК "Оса" fpv-дроном
Апостроф
2024-10-06T14:09:35Z
Возможностей меньше, требований больше: Польша меняет правила для украинцев
Знай
2024-10-06T14:06:22Z
В "Интерпайпе" Пинчука рассказали, как поддерживают своих сотрудников-военных
Апостроф
2024-10-01T17:09:52Z
Украинцев предупредили об изменениях в выплатах ВПЛ в октябре
Хвиля
2024-10-02T16:45:45Z
Германия готовится к войне в Европе - NTV
Корреспондент
2024-09-29T22:42:40Z
Украинский чемпион мира Беринчик будет защищать титул в андеркарде реванша Усика и Фьюри
ZN UA
2024-10-05T08:55:06Z
"Моя королева": Александр Усик поздравил жену с годовщиной свадьбы
Фокус
2024-09-25T12:15:54Z
УЕФА признал судейскую ошибку, которая повлияла на определение победителя Евро-2024
ZN UA
2024-09-23T15:19:34Z
"Полесье" обыграло "Ворсклу" и поднялось на первое место в УПЛ
TSN
2024-10-06T14:09:08Z
Александр Свищев: «Поздравляю команды с результатом Суперкубка по водному поло и благодарю за увлекательную игру»
Комсомольская правда
2024-10-06T09:04:23Z
Украинский боец проиграл второй подряд бой в UFC
ZN UA
2024-10-06T08:18:33Z
Лидер "Реала" получил ужасную травму в Испании
ZN UA
2024-10-06T08:11:20Z
"Динамо" – "Кривбасс": видео онлайн-трансляция матча УПЛ
ZN UA
2024-10-05T09:36:30Z
"Должен забрать судьбу боя у судей": Фьюри раскрыл свой план на реванш с Усиком
ZN UA
2024-10-04T20:18:14Z
Простой тест, который поможет определить деменцию на ранней стадии
Marie Claire
2024-09-28T00:00:50Z
В Минздраве рассказали, когда в аптеках можно будет приобрести лекарства с медицинским каннабисом
Фокус
2024-10-02T05:13:18Z
6 признаков того, что ваш антивозрастной крем вреден для кожи
Marie Claire
2024-09-28T03:00:49Z
В каком возрасте на теле увеличивается количество родинок
Comments UA
2024-09-23T08:51:01Z
В Китае обнаружили новую смертельную болезнь
Апостроф
2024-10-06T12:24:18Z
Инфицируются все: врач предупредила о распространении "военного" туберкулеза
Новости Украины
2024-10-06T11:57:45Z
Как сохранить урожай свежих помидоров к зиме: основные правила
Политека
2024-09-28T03:22:28Z
Как сохранить урожай овощей без холодильника: полезные советы для украинцев
Политека
2024-09-27T19:31:53Z
Астрологический прогноз на октябрь 2024 по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-29T22:51:19Z
В Тель-Авиве произошел теракт - людей расстреляли из автоматов на трамвайной остановке
Комсомольская правда
2024-10-01T17:10:25Z
В Киеве похитили и пытали гражданина Турции
Апостроф
2024-09-26T17:12:43Z
В Нежине полицейский на авто сбил насмерть военного
Корреспондент
2024-09-27T15:27:55Z
Дрон атаковал военное училище в Москве: подробности с ВИДЕО
Новости Украины
2024-10-06T13:54:15Z
РФ атаковала Одесскую область БпЛА и баллистику: все подробности и фото с места происшествия
Comments UA
2024-10-06T13:27:46Z
Ужасная трагедия в Словакии: медведь напал на мужчину, который пошел за грибами
Comments UA
2024-10-06T13:21:23Z
Сел на мель и начал дымиться: корабль ВМС Новой Зеландии затонул у берегов Самоа
Фокус
2024-10-06T13:12:58Z
В России жильцов аварийной двухэтажной халупы заставили снести ее за свой счет
Новости Украины
2024-10-06T12:54:55Z
Атака шахедов на Одессу привела к пожарам и разрушениям - в МВД также рассказали о пострадавших
ZN UA
2024-10-06T06:33:56Z
Вкуснее магазинного: бюджетный рецепт сырника "Сникерс" с домашней карамелью
Политека
2024-09-28T23:01:58Z
Прямо как в Италии: оригинальный рецепт хлебного супа с капустой и сыром
Политека
2024-10-01T11:01:44Z
В чем встречать Новый 2025 год Зеленой Деревянной Змеи: рекомендации по знакам Зодиака
Marie Claire
2024-09-26T18:00:52Z
Как ухаживать за розами осенью: список садоводческих дел
Политека
2024-10-06T12:33:25Z
4 ингредиента, а вкус - божественный: рецепт мятного ликера, который будет готов к Новому году
Знай
2024-10-06T11:51:48Z
Раки, Овны и Козероги: Таро-прогноз самых удачливых знаков Зодиака в октябре 2024
Фокус
2024-10-06T11:27:43Z
Как приготовить картофельные зразы с мясом в духовке: шеф-повар Татьяна Литвинова раскрыла фирменный секрет
Политека
2024-10-06T09:01:56Z
Влюбись, если осмелишься: 10 оригинальных способов выйти из френдзоны
Marie Claire
2024-10-06T07:00:27Z
Не дайте салу испортиться: как правильно хранить любимый продукт
Знай
2024-10-06T04:51:52Z
Реализм еще выше: Представлен первый трейлер гоночного симулятора Assetto Corsa EVO — выходит в январе в Steam
GameMag
2024-10-01T06:33:07Z
Беженцам нужно немедленно перерегистрировать авто: с 1 октября задействует новый запрет
Знай
2024-09-26T18:21:57Z
В Норвегии установлен новый мировой рекорд по объемам продажи электромобилей
Известия Киев
2024-09-27T15:29:42Z
Паркинг с суперкарами: в Киеве на стоянке супермаркета заметили эксклюзивные авто
Фокус
2024-09-25T07:21:56Z
Останетесь без машины, если забудете про это: главные правила прогревания авто
Знай
2024-10-06T10:51:10Z
Культовая капсула времени: обнаружено американское спортивное авто 90-х без пробега
Фокус
2024-10-06T08:45:30Z
Полтавские "горячие" спасатели: Модели у нас есть, лишь бы хватило календарей
Комсомольская правда
2024-10-06T05:03:34Z
Радости полный бак: деткам разрешили разрисовать настоящий спорткар Ferrari
Знай
2024-10-05T16:36:41Z
Когда менять резину на зимнюю в Украине в 2024 году: как будут штрафовать
UAToday
2024-10-05T12:57:16Z
Эксперт рассказал, какие преимущества может дать Украине налаживание сотрудничества с учеными, выехавшими за границу
ZN UA
2024-10-05T07:22:19Z
Крупнейший шторм в Солнечной системе: таким Большое красное пятно на Юпитере еще не видели
Фокус
2024-10-04T07:45:54Z
Послушайте русскую озвучку хоррора Alone in the Dark от Cool-Games
GameMag
2024-09-30T20:31:32Z
Digital Foundry: От выпуска мощной консоли PlayStation 5 Pro выиграют даже те, кто не собирается ее покупать
GameMag
2024-09-29T21:16:06Z
Завершились съемки экранизации хоррора Until Dawn
GameMag
2024-10-06T13:57:13Z
Антарктида стремительно превращается в "зеленый" континент из-за изменения климата
Апостроф
2024-10-06T12:06:17Z
The Callisto Protocol, Mortal Kombat 1, Lies of P и многие другие игры для PS5 получили маркировку PS5 Pro Enhanced в PS Store
GameMag
2024-09-28T21:13:43Z
Мощный взрыв навсегда изменил Землю: ученые рассказали, что произошло
ZN UA
2024-09-28T10:49:04Z
Все, что нужно знать о магнитных бурях: почему нам плохо и что с этим делать
Комсомольская правда
2024-10-06T11:03:23Z