Якщо не знаєте, що швидко приготувати на обід для всієї родини, зробіть фаршировані перці. Саме зараз овоч достатньо соковитий та має помірну ціну, тому його сміливо можна використовувати. Для начинки вам знадобиться м'ясний фарш і крупа.
Ідея приготування ситних фаршированих перців для обіду опублікована на сторінці фудблогерки Мирслави Пекарюк (myroslava pekariuk) в Instagram. Обов'язково потрібно добре потрібно почистити овочі від кісточок та перегородок.
Інгредієнти:
- перець білозірка (маленький) –12 шт.
- кукурудза – 250 г
- перлова крупа – 100 г
- куряче філе – 500 г
- цибуля – 1 шт.
- томатна паста – 100 г
- борошно – 2 ст.л.
- сметана – 2 ст. л.
- сіль, перець, цукор
- петрушка
- олія
Спосіб приготування:
1. Промиту перлову крупу залити окропом і залишити на 20 хвилин.
2. Куряче філе та цибулю нарізати довільними шматками і перекрутити через мʼясорубку.
3. Фарш змішати з цибулею та крупою (воду з неї злити), додаємо кукурудзу, нарізану петрушку, сіль і перець.
4. З перців вирізати або витиснути хвостики.
5. Почистити їх від серцевини.
6. Щільно наповнити всі перці фаршем і накрити хвостиками.
7. У каструлі на розігрітій олії обсмажити томатну пасту, додати трохи цукру, солі, борошно, добре все перемішати і смажити 1-2 хвилин (постійно помішуючи).
8. Залити все холодною водою, довести до кипіння.
9. Додати сметану, довести до смаку.
10. Викладаємо в соус перці щільно один до одного і варити на повільному вогні 35-40 хвилин, доки вони не будуть мʼякими.
11. Для того, щоб перці в каструлі стояли рівно, потрібно трішки зрізати в них кінчики, але так щоб не утворився отвір.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Перець, фарширований баклажанами
- Перець, фарширований морквою
- Перець, фарширований рисом