Замість хімічних магазинних кетчупів дуже смачно приготувати на зиму пікантний соус. Він ідеально підходить до м'яса і риби. Маса виходить достатньо густою, пряною та солодкуватою – ідеальна палітра смаків.
Ідея приготування пікантного вишневого соусу до м'яса опублікована на сторінці фудблогерки Жанни з ніком zhannakon75 в Instagram.Найсмачніше взяти саме домашні ягоди.
Інгредієнти:
- дрильовані вишні – 3 л
- часник – 6 середніх головок
- оцет – 1 ст.л.
- цукор – 21 ст.л.
- чорний мелений перець – 2 ч.л. без верха
- червоний перець – 1 ч.л. без верха
- гвоздика мелена – 1 ч.л. без верха
- приправа карі – 1 пачка
- крохмаль картопляний – 3-4 ст.л.
- вода – 100 г (для крохмалю)
Спосіб приготування:
1. Вишні з часником перетерти блендером або через мʼясорубку,
2. Додати всі спеції.
3. Варити на маленькому вогні 30 хвилин-мішаючи(від закипання).
4. Додати картопляний крохмаль.
5. Розвести холодною водою.
6. Варити ще 10 хвилин (від закипання).
7. Розлити в банки та стерилізувати 10 хвилин.
8. Закатати та охолодити.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Риба в соєвому соусі
- Смажена курка в соусі теріякі
- Смажена свинина в гірчичному соусі