Найпопулярнішою стравою з червоної смородини, яку ще називають порічка, вважаються вареники, приготовлені на парі. Але, з неї можна приготувати не тільки вареники, а й дуже смачний та ніжний пиріг.
Фудблогерка Юлія Сенич в Instagram розповіла, як приготувати ніжний та надзвичайно смачний пиріг з порічок. Для того, щоб смак вийшов ще кращим, до складу цього десерту входить безе.
Інгредієнти на форму d26 см
- Яйця – 6 шт
- Борошно – 200 гр
- М’яке масло – 200 гр
- Цукор – 180 гр
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Ванільний цукор – 2 уп
- Цукрова пудра – 150 гр
Інгредієнти для начинки
- Порічки – 400 гр
Спосіб приготування
1.Мʼяке вершкове масло поєднуємо з цукром і ванільним цукром. Перемішуємо до поєднання.
2. 4 яйця відділяємо на білки і жовтки. Додаємо до тіста 2 цілих яйця і 4 жовтки. Білки залишаємо в холодильнику для безе.
3. До тіста просіюємо борошно з розпушувачем і перемішуємо до поєднання.
4. Перекладаємо тісто у форму, змащену вершковим маслом або олією.
5. Зверху тіста викладаємо половину від загальної маси смородини. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 град. духовку на 30-40хв.
6. Для безе охолоджені білки збиваємо міксером з додаванням цукрової пудри до гострих піків.(приблизно 5хв).
7. Дістаємо пиріг з духовки, зверху викладаємо залишок смородини і збиті білки.
8. Відправляємо пиріг ще раз в духовку на приблизно 30хв ,але при температурі 120 градусів.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Десерт з полуниці
- Шоколадний десерт
- Десерт без яєць та цукру