Замість класичної яблучної шарлотки можна приготувати вишуканий корнуельський пиріг. В ньому дуже багато фруктів, а також пухке та дуже ніжне тісто. Особливість технології в тому, що в тісто потрібно вмішати збиті білки.
Ідея приготування корнуельського яблучного пирога опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком kelbas v в Instgaram. Фрукти потрібно нарізати дольками.
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 100 г
- вершкове масло – 100 г
- сметана – 200 г
- борошно – 280 г
- розпушувач – 12 г
- яблука – 3-5 шт. (залежить від розміру)
- дрібка цукру та кориці для посипки
Спосіб приготування:
1. Жовтки відділити від білків.
2. До жовтків додати цукор та збивати 2 хвилини.
3. Розтопити вершкове масло.
4. Додати до жовтків (масло не має бути дуже гаряче), перемішати.
5. Додати сметану і перемішати.
6. Всипати борошно та розпушувач.
7. Замісити туге тісто.
8. Білки збити з дрібкою солі до піків та вмішати у тісто.
9. Викласти тісто у форму та зверху розкласти нарізані яблука.
10. Посипати цукром та корицею.
11. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
12. Після випікання дати охолонути 15 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Галета з яблуками
- Шарлотка з яблуками
- Булочки з яблуками