Зараз на території України діють обмеження подачі електроенергії. Через це в багатьох людей виникають проблеми із приготуванням їжі, адже далеко не всі користуються газовими плитами.
Через це доводиться готувати їжу, використовуючи туристичні пальники, або ж харчуватись продуктами, що не потребують термічної обробки. В таких випадках і мови не може бути про збалансоване харчування. Тому FoodOboz.ua вирішив розібратись, чи можна приготувати збалансований раціон харчування на день без використання електроенергії. Виявляється, це не складно і дуже смачно.
3 варіанти раціону харчування, що не потребують термічної обробки
Сніданок
Варіант 1
Бутерброди. Хліб, або хлібці з вершковим маслом та сиром (можна замінити на оселедець/авокадо/паштет/ печінку тріски) Додатки: овочі, один фрукт на вибір.
Варіант 2
В піту або лаваш загортаємо сир кисломолочний, перець, сіль, сушений часник, додаємо зелень та помідори.
Варіант 3
Зелена гречка з рослинним молоком, ягодами, горіхами та насінням льону.
Перекус
Варіант 1
Морквяні палички та хумус.
Варіант 2
Банан та суміш насіння з йогуртом без наповнювача.
Варіант 3
Крем-сир, корейська морква та консервований тунець, загорнуті в лаваш.
Обід
Варіант 1
Запарена гречка з тунцем або печінкою тріски. Сухофрукти на десерт.
Варіант 2
Сублімовані супи або каші. Також можна запарити кус-кус, та додати до нього ламінарію.
Варіант 3
Запарена рисова локшина із сиром тофу. Додати томати, перець, соєвий соус, мед та сік лимону.
Вечеря
Варіант 1
Печінковий паштет на хлібцях + овочевий салат.
Варіант 2
Варений буряк, куплений у магазині, змішуємо із квашеною капустою та консервованою квасолею. Додаємо квашені огірки та заправляємо сумішшю олії та гірчиці.
Варіант 3
Печінку тріски змішуємо із вареними яйцями. Подаємо на хлібцях із овочевим салатом.
Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:
- Як правильно зберігати масло
- Яке м’ясо обрати для шашлику
- Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим