Креветки – це морепродукт, який можна подавати до столу у вареному або смаженому вигляді. Вони можуть виступати як самостійна страва, закуска до пива, або ставати інгредієнтом салатів, супів та навіть коктейлів.
В будь-якому випадку, креветки потрібно вміти правильно варити. Інакше смак страви буде зіпсовано і вона не принесе жодного задоволення. Як правильно це робити, розбирався FoodOboz.ua.
Як варити варено-морожені креветки?
Якщо ви бажаєте просто відварити креветки, потрібно пам’ятати: довготривала термічна обробка зробить продукт несмачним та надасть йому гумової консистенції. Так, наприклад, варено-морожені креветки слід закидати в окріп та варити не більше 3-4 хвилин. Попередня розморозка не обов’язкова.
В такому випадку в окріп додається велика кількість солі, улюблені спеції та багато зелені. Найкраще до креветок смакує кріп. Готові креветки витягуємо з води, знімаємо панцир, поливаємо лимонним соком та подаємо до столу.
Як варити свіжі креветки?
В магазинах також можна придбати креветки, які не піддавались термічній обробці. Це може бути як свіжий, так і заморожений морепродукт. В такому випадку, їх слід ретельно промити під протічною водою.
У каструлю наливаємо воду, кількість якої повинна бути у 2-3 рази більша, ніж кількість креветок. Додаємо сіль та чекаємо поки закипить. Закидаємо креветки в окріп та варимо протягом 3-7 хвилин в залежності від розміру. Так, наприклад, дрібні чорноморські креветки будуть готові уже за 3 хвилини. А ось королівські краще проварити протягом 7 хвилин. Подаємо з кропом та лимонним соком.
Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:
- Як правильно зберігати масло
- Яке м’ясо обрати для шашлику
- Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим