MY.UAНовини
Дніпровський телеканал «Дніпро TV» під час війни: змістовні новини
Дніпровський телеканал «Дніпро TV» під час війни: змістовні новини

Дніпровський телеканал «Дніпро TV» під час війни: змістовні новини

Проблеми з балансом та… російська мова?!

«Детектор медіа» регулярно моніторить регіональні телеканали України. Наша мета — допомогти читачам обрати джерела, які дотримуються стандартів, а медійникам — попрацювати над помилками та поліпшити свій інформаційний контент.

До цієї хвилі моніторингу входять телеканали, що мають власне ефірне мовлення. Але з технічних причин ми будемо оцінювати контент, який медіа публікують на своїх ютуб-каналах: не лише інформаційні, а й авторські публіцистичні програми та студійні інтерв’ю. Попередні огляди читайте тут. Нині на огляді контент від «Дніпро TV» (Дніпро).

Комунальне медіа, яке (майже) не зловживає цим статусом

Як і чимало інших мовників, телеканал «Дніпро TV» вже був на огляді «Детектора медіа» у вересні 2022 року. Тож для початку нагадаємо вам структуру власності медіа. За даними ресурсу YouControl і сайту мовника, КП «Дніпровська міська студія телебачення», зареєстрована у січні 2008 року, на 100% належить міській раді. Це впливає на контент: про представників, а особливо керівництво органу самоврядування тут або добре, або ніяк. Очолює канал місцевий медійник Олександр Лянкевич.

Про себе на ютуб-сторінці представники телеканалу пишуть так: «Все про Дніпро — це “ДніпроTV”. Новини спорту, культури, освіти, політики, суспільства, міського туризму. Топові особистості міста й регіону, що визначають його життя. Репортажі з місця подій, цікаві інтерв’ю, аналітика та підсумки, щонайменше 10 випусків новин про події у Дніпрі щодня, 24/7 в усіх кабельних мережах міста. Унікальний контент, створений командою професіоналів — з нуля й до виходу на екран та в мережу. Охоплення контентом усіх соціальних мереж. Простими словами про те, чим живе місто. “ДніпроTV”. Перший, тому що кращий!». Забігаючи наперед, відзначимо: у цих словах є значна частка правди, але є і моменти, над якими точно варто попрацювати.

Окрім згаданого вище сайту, що має доволі непогане візуальне оформлення та структуру, у «Дніпро TV» є фейсбук-сторінка (88 тисяч читачів), телеграм-канал (8,8 тис. підписників), інстаграм-акаунт (6,5 тисячі підписників). Ютуб-канал комунального мовника створений у березні 2016 року і зараз має 116 тисяч підписників (восени 2022-го було 100 тисяч). Випуски новин тут виходять кілька разів на день і транслюються у розділі «Наживо». Окремі новинні сюжети, а також супутні проєкти викладають у вкладці «Відео». Для моніторингу переглянуто 29 сюжетів, що вийшли у випусках за 21 червня — 1 липня, три випуски новин і кілька супутніх телепроєктів.

Корбана стало значно менше

У попередньому огляді «Дніпро TV» колеги вказували, що у матеріалах комунального мовника забагато позитивних згадок про очільника громадської ради при Дніпровській міськраді, соратника міського голови Дніпра Бориса Філатова — Геннадія Корбана.

Нині ситуація змінилася. Принаймні, у викладених окремо сюжетах новин, переглянутих для цього моніторингу, Корбана не згадували взагалі. Тут були відео про та за участю представників Дніпровської міськради, а також Дніпропетровської ОВА. Критичних матеріалів відносно вказаних органів самоврядування очікувано не виявлено, але й випадків кричущого піару місцевої влади майже не було. Наприклад, у сюжеті від 25 червня про закриті міські пляжі поміж синхронів водолазів, котрі розповідали про становище на воді, затесалася пряма мова заступника директора Департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міськради Дмитра Редьки. Який звітував про допомогу, надану органом самоврядування рятувальникам.

А от у трьох повних випусках новин, переглянутих для моніторингу (за 26 та 28 червня, а також 1 липня), соратника Філатова Геннадія Корбана згадали один раз. І навіть не усно: ведуча закликала містян, у будинках яких немає води, «звертатися до штабу взаємодопомоги громадської ради». В цей час на екран вивели номери телефонів, а також адресу телеграм-каналу Геннадія Корбана. Вочевидь як людини, яка точно знає, як допомогти.

Крім того, у випуску за 1 липня був сюжет із неприхованим (як і немаркованим) піаром міської влади. Йшлося про спецтехніку, закуплену для місцевих рятувальників коштом міського бюджету. У відео вже згаданий вище посадовець Дмитро Редька звітував про надану допомогу, а рятувальники розповідали про переваги спецавто.

Траплялися і сюжети, що балансували на тонкій лінії між висвітленням важливої події та піаром місця, де вона відбувалася (а разом із тим і політика, до цього місця причетного). Наприклад, від 24 червня — про фотовиставку робіт, зроблених військовослужбовцем, якого нині вважають зниклим безвісти. Матеріал вийшов якісним: були прямі мови дружини воїна, побратима, відвідувачки. А ще — керівниці місцевого «Гончаренко центру», засновником якого є нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

Балансуємо з балансом думок

Цікаві речі траплялися й у «скандальних» сюжетах від журналістів «Дніпро TV». Зокрема, 28 червня вийшов матеріал, присвячений приватизації Дні­про­пе­тров­ського екс­пе­ри­мен­таль­ного протезно-ортопедичного підприємства, проти якого виступив гурт поранених на фронті воїнів. У відео навели позицію оборонців, працівників і директора заводу, а також дали висловитися представникам Фонду держмайна, з ініціативи якого і відбувається приватизація. Тож тут баланс думок було дотримано.

Те ж саме можна сказати й про сюжет від 26 червня, де йшлося про арешт ресторатора та нардепа Миколи Тищенка. У відео показали деталі інциденту, в який політик втрапив у середмісті Дніпра, навели погляди на ситуацію містян, а також кілька фрагментів прямої мови самого Тищенка, записаних під час судового засідання.

А от матеріал від 26 червня вийшов незбалансованим. Ведучий у студії розповідав про важливі спортивні події дня цілком неупереджено, аж поки не перейшов до повідомлення про кризу у спортивному клубі «Дніпро-1», що нині виступає у футбольній Прем’єр-лізі. Криза, вочевидь, пов’язана з тим, що команда наразі не має постійного інвестора, а відтак не готова стартувати у новому сезоні через брак гравців і борги за зарплатнею.

Розповідаючи про негаразди клубу, ведучий говорив, що його керівництво напевно «має план: продати всіх по максимуму і закрити лавку». Відеоряд супроводжувався саркастичними фото почесного президента «Дніпра-1» Юрія Берези й олігарха Ігоря Коломойського. Чому журналісти не поцікавилися точкою зору менеджерів «Дніпра-1» та чи робили такі спроби, з матеріалу не зрозуміло.

Новини місцеві та міжнародні

Про мінуси згадали, тож далі — про плюси. Загалом новини від телеканалу «Дніпро TV» справляють приємне враження: візуальне оформлення, об’ємні коментарі причетних до подій, теми, що їх висвітлюють представники комунального медіа. Тут чимало розповідають про війну, зокрема і про обстріли Дніпра, знімають сюжети про волонтерські ініціативи та творчі проєкти, дотичні до роботи Сил оборони України.

Є навіть міжнародні новини, наприклад сюжет від 27 червня про те, що новим Генсеком НАТО стане колишній прем’єр Нідерландів Марк Рютте. Або матеріал від 28 червня про дебати між кандидатами у президенти США Джозефом Байденом та Дональдом Трампом. Щоправда, у діжці меду у вигляді сюжету загалом була ложка дьогтю: коментував ситуацію «політолог» Вадим Трюхан. Один із тих «українців для биття», які роками ходили на російські токшоу, представляючи Україну та регулярно вислуховуючи там образи у свій бік, а то й отримуючи стусани від радикальних прокремлівців.

Відзначити можна і те, що журналісти «Дніпро TV» намагаються розповідати про події через життєві історії учасників, що сюжетам тільки на користь. Прикладів чимало: 24 червня вийшов змістовний матеріал про терапію для дітей загиблих військових, який коментували дружина та дитина одного з героїв, речник однієї з бригад ЗСУ, англійський волонтер. Був і прикладний матеріал від 25 червня про те, що робити людям, котрі застрягли у ліфті під час вимкнення світла. Тут говорили як пересічні дніпряни, так і дотичні до процесу «визволення бранців» механіки та диспетчерка аварійної служби. Вийшло не затягнуто, динамічно і при цьому корисно.

Відзначимо і сюжет про рекрутинговий візит до Дніпра бійців батальйону ударних безпілотників «Ахіллес» (вийшов 28 червня). Тут автори дали висловитися комбату підрозділу Юрію Федоренку, його заступнику, а також дніпрянам, котрі прийшли на зустріч із метою дізнатися більше про роботу батальйону.

Відзначимо і сюжет, коли у кадрі фігурували представники міської та обласної влад, але це було абсолютно доречно — у матеріалі від 28 червня, присвяченому влучанню російської ракети у дніпровську багатоповерхівку. Тут були синхрони очільника Дніпра Бориса Філатова, голови ОВА Сергія Лисака та посадовців нижчого рангу. Але всі говорили про ліквідацію наслідків та допомогу потерпілим, тож у матеріал вписалися органічно.

Цікаві гості та… російська мова

Неновинні проєкти телеканалу, що вийшли у моніторинговий період або незадовго до того, теж різноманітні. Наприклад, програма «Дніпро вечірній», куди на інтерв’ю приходять відомі у регіоні та Україні гості. 25 червня гостем проєкту став волонтер Євген Тузов, із яким говорили про волонтерство та про проблеми переселенців. 1 липня гостею була майорка поліції Оксана Бірюкова, яка розповіла про вибір професії, секрети роботи правоохоронців тощо.

До розмови у проєкті залучають і багатьох інших спікерів, котрі коментують актуальні теми. Очікувано регулярно на етери приходять і представники Дніпровської міськради або підпорядкованих комунальних підприємств. Ще програма вирізняється гучними заголовками на кшталт «Дніпро: РАКЕТНІ УДАРИ / ШОК! Україна на межі КОЛАПСУ / Ізраїль та ХАМАС: план ПРИПИНЕННЯ війни».

Є і схожого штибу ранковий проєкт під лаконічною назвою «Ранок». Формат схожий на «вечірній»: обговорення важливих новин, гості відповідно до тем. Тільки, на відміну від вечірніх етерів, котрі тривають близько півтори години, ранкові лайви йдуть удвічі довше. Але, як і будь-який ранковий проєкт на регіональних чи центральних каналах, продукт від «Дніпро TV» доволі динамічний, тому глядачі навряд чи засумують під час перегляду відео.

Також увагу привертає проєкт «Файно». Він складається із сюжетів тривалістю близько п’яти хвилин, котрі занурюють глядачів у цікавинки з українського минулого. Наприклад, 7 травня вийшов матеріал про те, як «українські дівчата самі йшли та сватали собі чоловіків». 21 травня йшлося про прикрасу, яку «українські жінки вкрали у чоловіків», а 9 липня ведуча розповіла про українські стандарти краси 200 років тому. Доволі цікаво і при цьому лаконічно.

Але окремо у переліку проєктів «Дніпро TV» стоїть проєкт під назвою «Тіп-топ з Оксаною Немировською». Програма нагадує такий собі дніпровський аналог «Світського життя» з Катериною Осадчою. Зокрема, 21 червня вийшов випуск, у якому гламурна ведуча розповідала про поїздку в Австрію; «голлівудське» нарощування волосся у місцевому салоні; конкурс краси та інтерв’ю зі співачкою Наталею Могилевською.

Проєкт, без сумніву, має право на життя. Деякі сюжети, що виходять у ньому, були записані доволі давно. Проте: стартова заставка у вигляді фірмової пісні проєкту, а також враження ведучої від поїздки за кордон презентовані… російською мовою. Понад те: інтерв’ю з Наталею Могилевською, вочевидь, записане після початку повномасштабного вторгнення, російськомовне з боку обох учасниць. Не треба так.

Загалом матеріали телеканалу «Дніпро TV» помітно покращилися після огляду наших колег, проведеного восени 2022 року. Принаймні у моніторинговий період не помічено нескінченної присутності друга Дніпровського міського голови Геннадія Корбана та майже немає незбалансованих сюжетів. Проте, піар міської влади й досі присутній.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Письменник Махно: Війна спонукає до глобалізації української літератури
УкраинФорм
2024-10-05T22:36:06Z
Кіану Рівз дебютував у професійних трекових гонках
УкраинФорм
2024-10-05T20:27:55Z
Осінній плейлист: нові пісні про кохання, розставання та підтримку, які не можна пропустити
24tv
2024-10-05T18:33:45Z
Трендові головні убори на осінь: що в моді цього року
24tv
2024-10-05T18:18:46Z
Музична колаборація поколінь: Святослав Вакарчук і YAKTAK — «На нічному небі»
Storyboom
2024-10-05T18:13:58Z
Рок-музикант INTUI презентує альбом «Емпатія»
Storyboom
2024-10-05T17:55:21Z
Олена Кравець замилувала фото з молодшими 8-річними дітьми вдома: "Рідкісні хвилини"
TSN
2024-10-05T17:51:34Z
Відпрацював багато в Харківській області, – Злата Огнєвіч розповіла про батька-добровольця
24tv
2024-10-05T16:03:46Z
На Lviv BookForum презентували книгу про журналістику незалежної України «Від майданів до війни»
УкраинФорм
2024-10-05T15:45:39Z
Зростальний Місяць від 3 до 16 жовтня 2024 року: гороскоп для всіх знаків зодіаку
TSN
2024-10-06T02:24:19Z
У Валках на Харківщині відкрився офіс «Зроблено в Україні»
УкраинФорм
2024-10-06T02:15:20Z
Комусь доведеться зробити важливий вибір: гороскоп на 6 жовтня для всіх знаків зодіаку
24tv
2024-10-06T02:03:56Z
Астрологічний прогноз на 6 жовтня для всіх знаків Зодіаку: дізнайтесь, як краще провести неділю
Политека
2024-10-06T02:01:40Z
Близнятам варто рухатися вперед, а у Раків все зміниться: гороскоп за картами Таро на 6 жовтня 2024 року
TSN
2024-10-06T02:00:34Z
За добу на фронті відбулося 147 боїв: у Генштабі розповіли, де найгарячіше
TSN
2024-10-06T02:00:33Z
Дощі та до 20°C тепла: прогноз погоди на 6 жовтня
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T02:00:07Z
Фахівці ООН допомогли розмінувати 18 гектарів полів на Харківщині - ОВА
УкраинФорм
2024-10-06T01:12:10Z
На Сумщині пролунало 108 вибухів: є поранені цивільні
TSN
2024-10-06T01:09:31Z
Українцям показали, на яких АЗС найнижчі ціни на бензин, дизель та автогаз
Хвиля
2024-10-06T02:06:53Z
Фіцо планує переконати Україну не припиняти транзит газу з РФ
1News
2024-10-06T00:22:55Z
Найбільший банк Кіпру від 2022 року закрив 20 тисяч рахунків росіян
УкраинФорм
2024-10-05T23:54:42Z
Працюють без світла: monobank виходить на ринок POS-терміналів
Хвиля
2024-10-05T23:12:48Z
Купівля та продаж доларів: чи впливає рік випуску на вартість валюти
24tv
2024-10-05T21:21:45Z
Верховний суд Бразилії заявив, що соцмережа X сплатила штрафи не на той банківський рахунок
УкраинФорм
2024-10-05T20:51:35Z
Буде ще дорожче: сметана, сир та інша "молочка" стане справжньою розкішшю
Знай
2024-10-05T20:51:12Z
Обмін "старих" доларів на "нові": що варто знати про цю операцію
24tv
2024-10-05T19:48:19Z
Ціни на продукти та товари в Україні стрімко летять вгору: НБУ розкрив причини
GlavRed
2024-10-05T19:27:42Z
Єврокомісар закликав країни ЄС накопичити запаси снарядів, щоби бути готовими до ймовірної війни
УкраинФорм
2024-09-23T15:00:59Z
Іран висунув умови для припинення вогню в Лівані
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T01:30:13Z
Політичний діяч озвучив, на які гроші живе Путін та яка категорія росіян біднішає першочергово
24tv
2024-10-06T01:27:30Z
Посол РФ у США завершив роботу і повернувся до Москви
ZN UA
2024-10-06T00:58:17Z
В Росії відновились підпали від партизанів: до чого призведе їх збільшення
24tv
2024-10-06T00:33:42Z
Кориневич: Формат створення спецтрибуналу на базі угоди між Україною і Радою Європи є найперспективнішим
УкраинФорм
2024-10-06T00:16:16Z
Стало відомо, де просунувся ворог - Deep State
TSN
2024-10-05T23:45:32Z
На кордоні з Польщею не працюють деякі пункти пропуску: у чому причина
24tv
2024-10-05T23:00:29Z
Керченський міст має припинити своє існування - Кориневич в Гаазі
УкраинФорм
2024-10-05T22:57:45Z
Військовозобов'язаним готують нові штрафи: що зміниться найближчим часом
Знай
2024-10-06T02:30:56Z
Кремль продовжить набір нових військових через систему криптомобілізації — ISW
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T02:06:34Z
Вибухи пролунали у кількох українських містах та регіонах
TSN
2024-10-06T02:00:35Z
Начальник ГУР нагородив чеського волонтера Яна Веверку
УкраинФорм
2024-10-06T01:30:16Z
Шведські благодійники передали на Вінниччину 8 автобусів для перевезення школярів
УкраинФорм
2024-10-06T00:57:26Z
Рівень смертності зашкалює: розкрито деталі демографічної катастрофи
GlavRed
2024-10-06T00:27:10Z
Названо прізвисько принца Гаррі, про яке він хотів би не згадувати
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T00:00:55Z
Творчого натхнення і професійного розвитку: гарні привітання з Днем вчителя у прозі та віршах
24tv
2024-10-05T23:36:44Z
На Київщині працюють сили ППО
TSN
2024-10-05T23:06:56Z
Лунін провів перший "сухий" матч за Реал в сезоні: шалена гармата принесла мадридцям перемогу
24tv
2024-10-05T21:55:02Z
Інтер — Торіно 3:2 Відео голів та огляд матчу Серії А
Football.ua
2024-10-05T21:49:11Z
Карвахаль у сльозах покинув поле на ношах у матчі з Вільярреалом
Football.ua
2024-10-05T21:43:39Z
Реал з Луніним обіграв Вільярреал
Football.ua
2024-10-05T21:02:57Z
Вінісіус Жуніор отримав травму в матчі з Вільярреалом
Football.ua
2024-10-05T20:55:00Z
Хет-трик Тюрама приніс Інтеру перемогу над Торіно
Football.ua
2024-10-05T20:46:41Z
Ребров викликав у збірну України новачка з Олександрії: через нього був скандал у грі з Шахтарем
24tv
2024-10-05T20:19:38Z
Манчестер Сіті — Фулгем 3:2 Відео голів та огляд матчу АПЛ
Football.ua
2024-10-05T19:43:46Z
Дубль Буркардта допоміг Майнцу обіграти Санкт-Паулі
Football.ua
2024-10-05T19:22:19Z
Гороскоп на завтра 7 жовтня: Стрільцям - дивовижна динаміка, Тельцям - захист Всесвіту
GlavRed
2024-10-06T01:51:14Z
У Китаї поширюється смертельна хвороба: 4 людей померли від нової інфекції
24tv
2024-10-05T20:24:30Z
Їжте квашену капусту якомога частіше і позбавтеся целюліту: чим ще корисний зимой смаколик
Знай
2024-10-05T18:51:56Z
«Майбутнє є!»: Danone спільно з МОЗ запускає масштабну соціальну ініціативу, що посилить систему медичної реабілітації
VGorode
2024-10-05T17:12:46Z
Вчені розкрили причини слухових галюцинацій
360ua.news
2024-10-05T15:00:54Z
Низка популярних трав'яних добавок погіршують здоров'я печінки – це може бути смертельно
24tv
2024-10-05T14:15:04Z
Вчені знайшли можливе просте рішення від болю в спині
Portaltele
2024-10-05T13:55:18Z
Це перетворює їжу на отруту: в жодному разі не розігрівайте страву в такий спосіб
24tv
2024-10-05T13:24:33Z
Лікар розповів кому і чому не можна пити каву
360ua.news
2024-10-05T12:57:23Z
У Києві прогримів вибух: що сталося
TSN
2024-10-06T02:00:29Z
Запускали феєрверки під час війни: у Запоріжжі невідомі гучно "відсвяткували" у спальному районі
24tv
2024-10-06T00:03:43Z
Атака дронів: на Київщині пролунали вибухи
1News
2024-10-05T23:48:45Z
У Полтавській області у пожежі загинула ціла сім'я
TSN
2024-10-05T23:45:07Z
Республіканка Марджорі Тейлор Грін заявила, що ураган "Хелен" має штучне походження
ZN UA
2024-10-05T22:25:51Z
У Харкові косметологиню підозрюють у вбивстві клієнтки через передозування анестетика
Украина Криминальная
2024-10-05T21:57:12Z
У Туреччині жінка з рушницею увірвалася до пологового будинку й взяла людей у заручники
24tv
2024-10-05T21:54:57Z
У Карпатах заблукав киянин, прямуючи за кордон до Словаччини по «карті» за $2000
InternetUA
2024-10-05T20:40:38Z
На Сумщині війська РФ скинули з дрона вибухівку на автобус - троє поранених
УкраинФорм
2024-10-05T20:03:59Z
Чому неправильно казати "вихідний день": яку поширену помилку робить багато людей
GlavRed
2024-10-06T01:18:12Z
Куди ставити сумку за етикетом у ресторані - на стіл, на підлогу або за спиною
GlavRed
2024-10-06T00:27:00Z
Вас не зможуть обманути: як легко відрізнити сир від сирного продукту
24tv
2024-10-05T21:51:45Z
Після багаторічної перерви відновили будівництво найвищого хмарочоса світу
InternetUA
2024-10-05T20:52:34Z
Як обрізати сливу для щедрого врожаю у наступному році: хитрощі садівників
Политека
2024-10-05T20:31:21Z
Курка в клярі з бататом: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав ситну вечерю без клопоту
Политека
2024-10-05T20:00:14Z
Як доглядати за ґрунтом восени, щоб покращити родючість: важливі поради городників
Политека
2024-10-05T19:35:16Z
Затхлий запах з шафи щезне назавжди: цей засіб допоможе
24tv
2024-10-05T19:15:18Z
Справжній закарпатський суп: як зробити ситну страву з крильцями на всю родину
Политека
2024-10-05T18:45:59Z
Нові правила оренди автомобілів: що пропонують змінити для водіїв
Хвиля
2024-10-05T20:18:09Z
В Україні оновили вікові обмеження для водіїв: хто не зможе сісти за кермо
Хвиля
2024-10-05T19:45:38Z
В Одесі помічено лімузин Cadillac від улюбленого кузовного ательє Дональда Трампа
AutoCentre
2024-10-05T16:46:03Z
Молодший брат Juke: представлено найдешевший кросовер Nissan за $7100
Фокус
2024-10-05T16:00:35Z
Більше ця проблема не потурбує: як впоратися із запріванням скла в авто
Знай
2024-10-05T14:51:01Z
У Києві помічено рідкісний електрокрос Fisker Ocean
AutoCentre
2024-10-05T14:17:25Z
На аукціон виставили вінтажний суперкар Ferrari Анджеліни Джолі
Фокус
2024-10-05T14:15:37Z
В Одесі помічено лімузин Cadillac від улюбленого ательє Дональда Трампа
AutoCentre
2024-10-05T12:37:05Z
Пітеру Фальку довелося обирати машину для Коломбо, і ось чому він зупинився на Peugeot 403
24tv
2024-10-05T11:54:07Z
У ChatGPT з'явився новий інтерфейс для зручної роботи з текстами та кодом
InternetUA
2024-10-06T02:01:37Z
Motorola активізує стратегію оновлення програмного забезпечення
InternetUA
2024-10-06T01:01:53Z
У шматку каменю віком 2 млрд років вчені знайшли мікроби
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T00:30:01Z
Meta анонсувала нову ШI-модель для генерації відео та звуку
InternetUA
2024-10-06T00:01:46Z
WhatsApp додає функцію тегів для статусів, подібну до Instagram
InternetUA
2024-10-05T23:01:08Z
Вчені виявили, що лід на Землі стає дедалі небезпечнішим
ГЛАВКОМ NET
2024-10-05T23:00:03Z
Android 16 вводить режим покращеного захисту конфіденційності
InternetUA
2024-10-05T22:01:53Z
У Windows 11 24H2 швидкість копіювання файлів збільшена на 94%
InternetUA
2024-10-05T20:46:24Z
У США двоє шахраїв замінили 6000 підроблених iPhone на оригінальні за гарантією Apple
InternetUA
2024-10-05T20:13:26Z