Кіш – ситний французький пирігз куркою та грибами. Для обіду – це саме те, що треба. В основі звичайне пісочне тісто, яке ви приготуєте за лічені хвилини.
Як приготувати ситний кіш з куркою та грибами на обід розповіла фудблогерка Анастасія (healthydemure) на своїй сторінці в Instagram. Для того, щоб поїсти і не відчувати голод, буде достатньо одного шматочка.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 250 г
- вершкове масло – 125 г
- яйця – 1 шт.
- сіль – 1 ч.л.
- цукор – 2 ч.л.
- крижана вода – 40 мл.
Інгредієнти для начинки:
- куряче філе – 350 г
- печериці – 250 г
- цибуля – 50 г
- вершкове масло – 30 г
Інгредієнти для заливки:
- сир – 55 г
- яйця – 2 шт.
- вершки 15% – 100 мл.
Спосіб приготування:
1. Борошно перетерти з вершковим маслом.
2. Додати інші інгредієнти та замісити тісто.
3. Розкотити тісто в пласт, перемістити на пергамент.
4. Перекласти у форму, сформувати бортики та зробити проколи виделкою.
5. Обсмажити цибулю, печериці та куряче філе на вершковому маслі.
6. Сир натерти на терці, додати яйця та вершки., змішати.
7. Додати сіль та спеції.
8. Викласти начинку на тісто, додати заливку та відправити випікатись у духовці при 180 градусах на 45 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат грецький з куркою
- Буріто з куркою
- Рисова локшина з куркою