Салат – популярний овоч, який містить вітаміни, мінерали та інші захисні речовини.Він може допомогти збільшити споживання необхідних поживних речовин, а саме фолату та вітаміну С, та рослинних сполук, які підтримують загальний стан здоровʼя та зменшують ризик певних захворювань, зокрема, серця.
Про це повідомили в health. Користь споживання салату:
Необхідні поживні речовини
Салат містить фолат, необхідний для низки критичних процесів в організмі, таких як розвиток еритроцитів і клітинний поділ.
Тоді як вітамін А важливий для розвитку, імунної функції та інших критичних процесів. Вітамін К – поживна речовина, що міститься у великих кількостях в салаті. Він потрібен для кісток та згортання крові.
Джерело захисних рослинних сполук
Салат містить каротиноїди, фенольні кислоти та флавоноїди, вони відомі потужними клітинно-захисними властивостями.
Антиоксиданти допомагають захистити організм від окислювального стресу, зменшуючи ризик певних захворювань.
Зниження ризику захворювання та підтримки психічного здоровʼя
Овочі допомагають знизити ризик розвитку хронічних захворювань, а саме раку, діабету другого типу та хвороби серця. Це відбувається через те, що салат низькокалорійний та містить захисні рослинні сполуки, вітаміни й мінерали.
Також вживання більшої кількості сирих овочів також може покращити ваше психічне здоров'я та захистити від депресії.
Раніше OBOZ.UA розповідав про користь бразильських горіхів.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.