/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F61ea0881efa198fc2ebfda90e262ab10.jpg)
Кабачки з кетчупом на зиму: як правильно приготувати смачний маринад
Кабачки з кетчупом – це один з найулюбленіших варіантів консервації багатьох людей. Овочі виходить дуже пікантними та хрусткими. Вони ідеально просочуються пряним маринадом та не розм'якають в банці. Головне – дотримуватись правильних пропорцій.
Ідея приготування пікантних кабачків з кетчупом на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Віталіни з ніком vitala_foodblog в Instagram. Смачно їсти з картоплею, будь-якою кашею та м'ясом.
Інгредієнти:
- гострі спеції – 2 ст.л.
- вода – 8 склянок
- оцет 9% – 1 склянка
- сіль з гіркою – 2 ст.л.
- цукор – 1 склянка
- кетчуп чилі – 6-8 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Банки з кришками добре промити та висушити.
2. Кабачки нарізати товщиною 1 см.
3. Наповнити банки до верху овочами.
4. Для маринаду змішати усі інгредієнти.
5. Прокипʼятити 5 хвилин.
6. Гарячим маринадом залити кабачки.
7. Накрити кришками.
8. Стерилізувати 10-15 хвилин.
9. Закатати кришками, охолодити та прибрати в холодне місце.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Кабачки в клярі
- Мариновані кабачки за 5 хвилин
- Пряні мариновані кабачки