Найпопулярніша закуска, яку всі готують влітку – це баклажанова ікра по-одеськи. В її складі багато свіжих овочів та зелені. Також обов'язково потрібно додати часник та спеції. Страва виходить достатньо пряною та має свіжий смак.
Ідея приготування ікри з баклажанів по-одеськи опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Сенич (yuliia.senych) в Instagram. Це саме та ікра, яку потрібно їсти одразу, а не консервувати.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.
- болгарський перець – 1-2 шт.
- гострий перець – на кінчику ножа
- цибуля – 1-2 шт.
- помідори крупні і мʼясисті – 2-3 шт.
- запашна олія – 3 ст.л.
- сіль/перець
- часник – 2-3 зубчика
- чорний хліб
Спосіб приготування:
1. Баклажани і болгарський перець проколоти шпажкою, щоб вони не луснули в процесі приготування і запікати за температури 220 градусів 45-55 хвилин.
2. Цибулю подрібнити і полити олією. Посолити за смаком.
3. Натерти мілко помідори та часник, шкірку від помідорів викинути.
4. Баклажани та перець подрібнити ножем.
5. Додати до цибулі.
6. В кінці приготування додати чорний перець і гострий за бажанням.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин