Квашені огірки значно корисніші за консервовані. У маринад не потрібно додавати оцту та інших консервантів, овочі ферментуються природнім шляхом. Тому виходять абсолютно безпечними, хрусткими та соковитими.
Ідея приготування хрустких квашених огірків опублікована на сторінці фудблогерки Світлани з ніком bonitavkusnoo в Instagram. Додайте багато часнику.
Інгредієнти:
- огірки
- часник
- віник зелені для засолювання
Інгредієнти для розсолу:
- вода – 1 літр
- сіль – 45 г
Спосіб приготування:
1. Огірки промити, залити холодною водою та залишити на годину.
2. На дно каструлі викласти віник для засолювання та часник.
3. Зверху висипати огірки і залити все розсолом із розрахунку 45 г солі на 1 літр води. Розсолу взяти стільки, щоб огірки були повністю покриті.
4. Залишити на 2-3 доби кваситись за кімнатної температури.
5. Через 2 дні спробувати, перевірити.
6. Коли огірки добре проквасилися і вже малосольні та кислуваті (головне не перекислити) витягнути огірки з маринаду, промити водою, розкласти по банкам.
7. Звичайну воду довести до кипіння та залити банки з огірками.
8. Залишити на 10 хвилин. Через 10 хвилин воду злити і вже залити киплячим розсолом, в якому квасились овочі.
9. Закрити банки кришками.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані огірки з гірчицею
- Ніжинські огірки без оцту
- Малосольні огірки з насінням гірчиці