Смажений бекон – це дуже поширений продукт, що подається до сніданку в багатьох країнах світу. Зазвичай, смажать його на пательні, але при наявності фритюрниці вдома багато господинь воліють використовувати саме її.
Чи можна смажити бекон у фритюрі, розбиралося Mirror. Про певні нюанси розповіла дієтологиня Бренда Перальті. Вони змусять вас відмовитись від цієї ідеї.
Експертка стверджує, що бекон – це жирний продукт, який під час смаження у фритюрі може стати причиною появи диму, бризок та дуже неприємного запаху. Крім цього, домашні фритюрниці або аерогрилі зазвичай не мають великого розміру, тому у них досить важко посмажити відразу декілька шматків делікатного бекону так, щоб вони залишились цілими.
Якщо говорити окремо про аерогриль, то під час смаження бекону краплини жиру можуть стікати в нижню частину приладу, в результаті чого кухня наповниться димом та надзвичайно неприємним запахом.
Ну і не слід забувати, що після того, як бекон буде посмажений, жир, що залишився у фритюрі стає непридатним до вживання. Саме тому бекон варто смажити на сковороді, із невеликою кількістю олії або ж зовсім без неї.
Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:
- Як правильно зберігати масло
- Яке м’ясо обрати для шашлику
- Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим